Om

Velkommen til min hjemmeside .

Jeg vil skrive til dig i et sprog, der er forståeligt, enkelt og inspirerende.

 

Den 4. august 2017 fylder jeg 72 år.  Alle mine tusinder af personlige til- og fravalg gennem hele mit liv har ført mig til sted, hvor jeg er idag: fysisk, mentalt og åndeligt. Jeg har været heldig i min barndom og opvækst i at have en far og mor som kunne “læse” min karakter og udvikle min karakter som menneske gennem deres opdragelse, som var præget af kærlighed, frihed, ansvar og respekt.

Jeg har fra jeg var helt lille haft let ved at få gode venner af begge køn. Jeg var altid ude at lege og på opdagelse i naturen – alene eller med venner og da jeg boede som nabo til skov, strand og Zoologisk Have blev jeg tryg ved at gå på opdagelse i alle skovene syd for Aarhus: Marselisborgskovene.  Jeg optrådte i Cirkus Zoo børnecirkus i 1951-52, red på heste i Marselisborgskovene i week-end´er sammen med 10-15 ryttere på lange ture 1958-60, spillede badminton, tennis og bordtennis 1956-64 og gik til dans fra jeg var 7 – 17 år. I min artikel “Kunsten at se – tegninger og fotos fra skov og strand syd for Aarhus” kan du læse om min barndom og ungdoms paradis mellem 1949-1972. Søg kategori “Kultur” og klik på Older Entries og på min anden hjemmeside Erik K Abrahamsen Blog (tvndk.wordpress.com) har jeg skrevet artiklen:”Aarhus i snedragt – juleaftensdag 2009″. Søg i kategori “Barndommens gade”.

3 store valg førte mig som ung ind på min helt egen vej gennem livet:

Som 18-årig besluttede jeg, at jeg ikke ville læse medicin umiddelbart efter studentereksamen i juni 1964, men i stedet gå ind i militæret og aftjene min værnepligt i Søværnet fra 18. august 1964. Det førte mig til 9 mdr. som marinesoldat på Flådestation Grønnedal, Grønland fra 1. november – 15. august 1965.

Under det grønlandske forår 1965 tog jeg beslutning om at rejse Jorden Rundt på stop. Den rejse påbegyndte jeg  den 27. september 1965 lige efter afmønstring fra Søværnet, arbejdede som vinplukker i Frankrig og påmønstrede dansk fragtskib i udenrigsfart som sømand i 5 mdr. for at tjene til rejsen og besøgte på et år 35 lande. Om denne jordomrejse på stop fra 27. september 1965 – 5. september 1966 kan du læse i mine 2 artikler “Jorden Rundt på stop” og “Visiting  Hilltribe White Maew Group near Chiang Mai july 1966”. Du finder dem i kategori “Kultur”. Klik på Older Entries.

Efter 3 års teoretiske medicinske studier ved Aarhus Universitet fra 7. september 1966 til 1. december 1969 besluttede jeg, at jeg ikke ville fortsætte mine lægestudier. Jeg havde gennemført og bestået alle de obligatoriske teoretiske og praktiske øvelser i kemi, biokemi, histologi, anatomi, fysiologi og medicinsk statistik og genetik  og indskrev mig  til eksamen i 1. del af den medicinske embedseksamen i efteråret 1968. Min farfar Anton Kristian Abrahamsen (1864-1931) var praktiserende læge i Maribo 1895-1931 og min far Poul Kristian Abrahamsen (1903-62) var praktiserende læge i Harlev og Aarhus 1932-62. Farfar var skibslæge 1 år på udvandringsskib mellem København og New York 1894-95 – et år før min oldefar Laurits Tuxen (1853-1927) og min oldemor Ursule de Baisieux (1862-99) begge besøgte Moskva, hvor oldefar malede kroningen af Zar Nikolaj den 2 i Uspensky Katedralen den  26. maj 1896. Far var skibslæge på ØK skib mellem København og Bangkok via Suezkanalen 1931-32.

Jeg havde arbejdet som sygeplejevikar under Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL) på 5 danske sygehuse og kommet til den konklusion, at sygdom i overvejende grad skyldtes dårlig livsstil, dårlige arbejdsbetingelser, forurening af luft, jord og vand og fattigdom. Jeg ville en anden vej i mit liv – væk fra fokus på sygdomme til fokus på sundhed og forebyggelse. Det valg har jeg ALDRIG fortrudt. Det blev begyndelsen på et  liv i glæde, inspiration og stor frihed lige frem til idag i 2017.  Så mit fokus fra 1970-87 var politisk økologisk og jeg involverede mig aktivt i de grønne bevægelser, der med oplysning og viden kæmpede for den begyndende grønne omstilling mod sunde økologiske madvarer og energi baseret på vind, vand og sol. Samtidig underviste jeg i sund livsstil, anatomi, stress og biomechanics.

Alt dette kan du læse om på min hjemmeside her. Gå ind under Kategori “Politik”og du kan læse om et par af mine personlig henvendelser til Regering og Folketing mellem 1976-2015. I kategori “Sundhed” kan du finde mine artikler om sundhed og forebyggelse og i kategori “Laurits Tuxen 1853-1927” kan du læse min artikel “Tsar Nikolaj 2 coronation in Uspinsky Cathedral in Moskow 1896”.

 

Der er så megen vigtig og spændende viden, som ikke formidles på en klar, overskuelig og humoristisk måde. Det er mit mål, at jeg kan levere DEN “vare”. At du vil få et umiddelbar oplevelse af, at det er vigtigt og inspirerende for dig.

Jeg vil give dig viden, så du opnår indsigt og motivation for at tage ansvar for dit liv og for selv at søge ny viden, som er relevant og vigtig for dig. For at du kan udvikle dig – åndeligt, mentalt, følelsesmæssigt, intellektuelt og kropsligt.

Jeg har skrevet artikler om min egen rejse gennem livet. Jeg har en 12-generationers dokumenteret ballast af kristne forfædre i min families stamtræ. Det har velsignet min familie gennem mere end 500 år og det samme er sket i mit liv. Du kan læse om dette i mine artikler under Kategori Spiritualitet, bl.a. “Livet med Gud – Kristen spiritualitet” og “The eternal truth of the life and teaching of Jesus Christ”.

 

 

 

De bedste hilsner

Erik

 

 

Erik Kristian Abrahamsen. Født 4. august 1945 i Skagen. Bosat 1945-83 i Århus. Fra 1983-2012 i København og fra november 2012  fast bolig i mit fritidshus i Melby, Nordsjælland. Foto: 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

All my photos  in 192 articles (more than 2000 photos) on my homepage Danculture.dk  and in my 36 articles on my second homepage Erik K Abrahamsen Blog (tvndk.wordpress.com) are genuine – no photos are manipulated by cutting, sharpness, color etc. – what I see through my digital camera lens is what I install in my articles. That is realism and that is my photo philosophy!

 

Ønsker du at se et stort udvalg af de flere end 2000 fotos, der indgår i 192 artikler på min  hjemmeside “Danculture. dk”, da kan du søge på GOOGLE og skriv:

 

 Danculture.dk eller Erik K Abrahamsen photos eller

danculture.dk Erik K Abrahamsen

 

Klik billeder

og klik derefter på et enkelt billede og du ser den artikel, hvori billedet indgår.I perioden 1996 – 2008 deltog  jeg i de offentlige politiske debatter vedrørende placering af det ny skuespilhus og Operaen, fredningen af de 2 kranbaner ved Nye Dok på Dokøen, bebyggelse på Krøyers Plads på Christianshavn, Kvæsthusmolens udnyttelse, cykel- og gangbro over Havneløbet, Universitetparkens bebyggelse, placering af de store vindmølleparker til vands m.m. Mine åbne breve til Regering og diverse folketingsudvalg er af Folketinget lagt ud på internettet.

I 2014 har jeg skrevet  en henvendelse til regering og folketinget med henblik at forhindre etablering af lystbådehavn i Kattegat ud for de fredede klitter i Liseleje. (Henvendelsen ligger på danculture.dk i rubrik MILJØ. Søg i Older Entries.

I 2015 har jeg skrevet en henvendelse til regering og folketinget om at bevare den nu nedlagte Flådestation Grønnedal som forsknings- og undervisninginstitution under Universitetet i Nuuk, naturområde hvor alle grønlændere kan lære overlevelses- og redningsaktioner i fjeldene m.m. samt behandlingssted for personer med alkohol- og stofmisbrug. Henvendelse ligger på danculture.dk i rubrik MILJØ . Søg i Older Entries.

De kan alle findes ved at søge på Google.

Skriv: folketinget.dk erik k abrahamsen, hvor der også ligger svar fra Miljøministeren og Forsvarsministeren.

Opdateret den 1. september 2017


Comments are closed.