Masser af sne i Dyrehaven og omkring Mølleåen

2 excellent tours for walk and run in Jægerborg Deerpark og The Valley of Mølleåen

 

 

 

Tekst og billeder Erik K Abrahamsen

 

 

 

 

 

 

 

Forslag til 2 super ruter for løb, stavgang, skiløb og/eller en gåtur i Jægerborg Dyrehave og langs Mølleåen.

 

 

Her om vinteren er området omkring Mølleåen og Jægersborg Dyrehave ideel for ture på ski, til fods, løb og stavgang.

Du kan selv kreere dine ruter og deres længde.

Klik på kortene og brug din zoomkontrol og du der dem i fuld skærmstørrelse.

Begge ruter kan starte i Hjortekær ved  SletteHus-indgangen til Dyrehaven:

 

Hjortekær, Slette Hus gård med indhegning for heste. Jægersborg Dyrehave ses i baggrunden i retning mod jagtslottet Eremitageslottet. Foto: 31. januar 2010

 

Indgang til Jægersborg Dyrehave ved Hjortekær nord for København. Slette Hus. Foto: 31. januar 2010
 
Kig ud over Eremitagesletten i Dyrehaven med jagtslottet “Eremitageslottet” længst borte i billedet og bygget på Dyrehavens højeste punkt. Hjortekærvej er vejen til venstre i billedet og som går helt op til Eremitageslottet. Foto: 31. januar 2010

Rute 1, længde 6-7 km:

Den lange rute starter ved indgangen til Dyrehaven ved Slette Hus i Hjortekær og går ad Hjortekærvej op til jagtslottet “Eremitageslottet”. Vælg derefter Ndr. Eremitagevej og derefter enten Rødebrovej eller Springforbivej mod Strandmøllen. Ad begge veje passerer du Mølleåen over broer. Længere  fremme når du Svenskevejen, der går langs Mølleåen. Den fører dig frem til Rådvad og her du følger stien, der løber nord for Mølleåen og Rådvad sø. Så nås Stampen og du vælger stien syd for den opdæmmede Stampen sø op over bakkerne tilbage til Slette Hus i Hjortekær.

Kort over Jægersborg Dyrehave:

Klik på kort og brug din zoom kontrol og det ser det i stor format.

Kort over Jægersborg Dyrehave og Mølleåen. Klik på kortet og brug din zoomkontrol og du ser det i fuld skærmstørrelse. Kortet er scannet fra folderen “Jægersborg Dyrehave” udgivet af Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen, Vandreture i Statsskovene nr. 22. Tak til Skov-og Naturstyrelsen for lån af kortet til denne artikel.

 

 

Rute 2, længde 3-4 km:

Ønsker du en kortere rute tager du Hjortekærvej op til Eremitageslottet og vælger Rådvadvej tæt på Københavns Golfbane. Dernæst følger du Chausseen til Rådvad Port. I Rådvad kan du vælge stien syd om Rådvad Sø eller stien nord om søen videre langs Mølleåen til Stampen. Fra Stampen følger du stien syd om Stampen sø op over bakkerne tilbage til Slette Hus ved indgangen til Dyrehaven i Hjortekær. Den rute er 3-4 km. lang.

Rådvad ved Mølleåen. Foto: 31.januar 2010

 

Mølleåen ved Stampen. Bagest i billedet fosser vandet fra Stampen opdæmningssø, et fald på 3-4 meter. Til venstre i billedet vandmøllen med møllehus.Foto: 31.januar 2010

 

Vandmølle og møllehus ved Stampen, Mølleåen. Foto: 31. januar 2010

 

Stampen opdæmningssø. Her ses et 3-4 m vandfald, hvor Mølleåens vand ledes udenom møllehjulene i Stampen Møllehus som ligger ca. 50 m herfra. Foto: 31. januar 2010
 
Stampen opdæmningssø, Mølleåen. Dyrespor i sneen der dækker isen på søen. Som du kan se på kortet nedenfor (klik på det for at forstørre det) er der gode stier på nord-og sydsiden af Mølleåen både omkring opdæmmede søer og langs selve åen. Foto 31. januar 2010

 

Mølleådalen fra Lyngby Sø til Strandmøllen ved Øresund:

Kortet kan du se i fuld screen size ved at klikke på billedet.

Kortet er scannet fra folderen ” Mølleådalen fra Lyngby til Øresund”, udarbejdet i maj 1992 af Københavns Amt i samarbejde med Jægerborg Statsskovdistrikt, Nationalmuseet i Brede, Byhistorisk Samling for Lyngby-Taarbæk kommune og Danmarks Naturfredningsforening i Lyngby-Taarbæk. Tak til  udgiverne og Kort- og Matrikelstyrelsen for lån af kortet.

 

 

Rigtig god tur. Vælg efter din dagsform, dit humør og din fornemmelse i din krop netop på dagen.

Husk langsomme strækøvelser før og efter din tur.

 

 

Tekst og fotos copyright  Erik K Abrahamsen 2010

All rights reserved

 

 

 

 

København, den 6. februar 2010.

Kærlig hilsen

Erik

Opdateret den 30. august 2011

Opdateret den 19. januar 2021

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *