Hemmeligheden i optimal sundhed hele livet igennem

The secret of perfect health through entire life.

 

 

 

 

 

Tekst og billeder Erik K Abrahamsen, 16. marts 2010

 

 

 

 

Sundhed er ikke kun fravær af sygdom.

Sundhed er overskud af energi og vitalitet kropsligt, følelsemæssigt, intellektuelt og åndeligt.

Sundhed er en vedvarende tilstand af glæde, humor, fred, empati, tilgivelse, barmhjertighed, livsvilje, kreativitet og disciplin.

 

Melby, Halsnæs, North Sealand, Denmark:

Melby, Halsnæs, North Sealand, Denmark. Melby is situated 2 km from Kattegat, 2 km from Arresø and 2 km from Roskilde Fjord. In the background of the picture: Melby church from 1200 after Christ  and the windmill from about 1880. Photo: july 2009

 

 

Det er en dynamisk tilstand i din krop, i dit nervesystem og dit følelsesliv, hvor du er istand til at registrere og forstå, hvad du udsættes for af pres udefra og indefra.

Sundhed er en tilstand, hvor du reagerer positivt, konstruktivt og kreativt på udfordringer og begivenheder, som forstyrrer eller kan true dit optimale velbefindende.

Gennem naturlig selvindsigt og selvreflektion er du istand til at udtænke løsninger og handle i forhold til faktorer, der truer dit helbred.

 

The Danish Riviera, Kattegat, North Sealand, Hyllingebjerg,2 km west of Liseleje, Denmark:

 

The Danish Riviera, Kattegat, North Sealand, Hyllingebjerg, Liseleje, Denmark. Billedet er taget fra toppen af Hyllingebjerg, som ligger 31 m over havoverfladen. Den danske Riviera strækker sig 200 km fra Charlottenlund 5 km nord for København langs Øresund mod nord til Helsingør og videre langs Kattegat til Hornbæk, Gilleleje, Rågeleje, Liseleje og Hundested over Isefjorden til Rørvig og Sjællands Odde. Foto: july 2009
 

Det er en dynamisk tilstand i din krop, i dit nervesystem og dit følelsesliv, hvor du er istand til at registrere og forstå, hvad du udsættes for af pres udefra og indefra.

Sundhed er en tilstand, hvor du reagerer positivt, konstruktivt og kreativt på udfordringer og begivenheder, som forstyrrer eller kan true dit optimale velbefindende.

Gennem naturlig selvindsigt og selvreflektion er du istand til at udtænke løsninger og handle i forhold til faktorer, der truer dit helbred.For at opnå og bevare optimal sundhed hele livet igennem må du være ansvarlig over for dig selv, dine tanker, følelser, din krop, dine handlinger og dine medmennesker.

Du må aldrig i nogen situationer gøre dig selv til offer, med mindre du er krænket uforskyldt.

Tag ansvar for alle dine tanker og handlinger og vær opsøgende for viden om problemer i dit liv, din livsstil og dine gode og dårlige vaner.

Vær generøs med kærlighed, tilgivelse og økonomiske midler for mennesker i nød.

 

Sig hver dag tak for dit liv og tak din far, mor, søskende og familie og venner, der gennem hele dit liv har støttet dig og givet dig omsorg.

Forlig dig med din mor og far. Ingen forældre er perfekte og ingen kan eller har givet deres børn optimale livsbetingelser. Men trods det har din mor og far gjort, hvad de kunne under deres forudsætninger og livsvilkår. Giv dem din kærlighed, tilgivelse og respekt – også selv om oplever, at de har fejlet fatalt. Tal ud med dem om, hvad der gik galt og søg en forsoning. Sig helt klar til de mennesker, der har såret dig, hvordan du oplevede det. Meld det ud – men gør det i tilgivelse og i kærlighed.

Beslut dig for at komme positivt videre med dit liv. Brug din vilje til at vende negative tanker og handlingsmønstre og omgiv dig med mennesker, der støtter dig og elsker dig fuldt på trods. Ingen er fuldkommen – alle kommer til kort, men kærlighed er at elske din næste – hele mennesket med både stærke og svage sider.

 

Brug al den viden og alle råd fra bøgernes verden og fra mennesker, der omgiver dig. Søg altid hjælp, når du er i krise kropsligt, følelsesmæssigt eller intellektuelt.

Intet menneske går gennem livet uden at opleve perioder af sorg, smerte, ensomhed og tab. Der er en hemmelighed i ikke at hoppe over, hvor gærdet er lavest. Lev din sorg ud. Flygt ikke fra dig selv eller mennesker du holder af. Lad være at isolere dig. Det er i orden og vigtigt  at tage alene tid for reflektion. Arbejder du dig sammen med nære venner igennem din smerte og lidelse, vil du komme fornyet ud på den anden side. Du vil få en oplevet livserfaring, som ingen kan tage fra dig og som vil hjælpe dig gennem kommende svære perioder i dit liv. Det er livets lod. Ingen slipper fri for nedture, men der er altid en vej igennem.

Lær at skelne, hvad der er godt og dårligt for dig i din livssituation – der hvor du lige nu er i dit liv. Kun du ved inderst inde, hvad der gavner dig bedst. Men for at vide det, må du altid være i dialog med dine medmennesker. Gå så i enrum og tag din egen beslutning og din egen vej her i livet ud fra dine forudsætninger, din genetiske arv, dine talenter og interesser, din opvækst og dine ønsker, mål og drømme.  Det er dig der vælger og det er dig, der er ansvarlig overfor dig selv for at opnå og bevare det gode liv med overskud til dig selv og mennesker omkring dig.

 

Humlebæk/Nivaa, Nordsjælland ved Øresund:

 

Humlebæk/Nivaa, Nordsjælland ved Øresund. Sunde danske køer på græs i eng ud til Øresund. Alle dyr fortjener den bedste velfærd og opvækst. Dyr er som oftest intelligente følende skabninger, som der bør vises respekt. Photo: 2009

Jeg vil i kommende artikler give dig viden og motivere dig til at tage daglige beslutninger for optimal sundhed.

Har du mål og ønsker om  at ændre  en negativ livsstil og negative vaner, vil jeg give dig råd, som kan hjælpe dig til et liv i overskud med optimal sundhed i din krop, i dine følelser og i dine tanker.

Jeg vil give dig oplysninger om verdens bedste fødevarer, der inderholder proteiner, fedtstoffer, kulhydrater, vitaminer, mineraler, sporstoffer og enzymer i bedste kvalitet.

Jeg vil fortælle dig hvad naturligt drikkevand, frisk luft ude og inde, motion og afslappet søvn kan gøre af mirakler i dit liv.

Jeg vil hjælpe dig med at skelne mellem kortvarig livgivende stress og længerevarende sundhedsnedbrydende stress.

Jeg vil vise dig naturens skatkammer og hvilket overskud dyr, planter, hav, floder, søer kan bibringe dig.

Jeg vil give dig viden om, hvordan du kan reducere de negative konsekvenser af giftstoffer i vand, jord og luft.

Al ny begyndelse i dit liv starter altid indefra. Du kan inspireres til at påbegynde ændringer til det bedre udefra, men du må selv dagligt tage beslutningen om at give dig selv et godt liv. Det er egen omsorg, hvor du på en konstruktiv måde elsker dig selv og tager ansvar for dig selv.

 

Nærum-banen. Ørholm Station, Mølleåen, Nordsjælland:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format:

Nærum-banen. Ørholm Station, Mølleåen, Nordsjælland. Nærum-banen er lokalt tog fra Lyngby over Brede til Nærum. Livet ligger foran jer! Hvad vil det bringe af godt? Hvor er vi på vej hen? Hvilken vej skal vi vælge? Hvem støtter os? Klik på billedet og du kan se det i fuldskærm format. Photo: 2008

 

I Rubrik SUNDHED på denne hjemmeside har jeg skrevet følgende artikler om optimal sundhed:

 

“danculture.dk sundhed”  eller klik på teksten: 

Unikt træningsprogram for alle aldersgrupper giver dig optimal sundhed hele livet

Stress i tre stadier: alarm-, modstands- og udmattelsesreaktionen

Træningsprogram for stimulation af kroppens belønningssystem

Frihed fra selvdestruktiv stofmisbrug

Hemmeligheden i optimal sundhed hele livet igennem

 Kroppens bio-balance – basis for din overlevelse og velbefindende

 

Indsat fotos, opdateret den 28. juni 2020:

Friske skud kun 6 uger efter oversavning af træstamme på mit nøddetræ i min have i Melby – livets mirakel:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format:

Friske skud på mit nøddetræ kun 6 uger efter oversavning af træstamme. Foto 26. juni 2020 af Erik K Abrahamsen.

 

Friske skud på mit nøddetræ kun 6 uger efter oversavning af træstamme. Foto 26. juni 2020 af Erik K Abrahamsen.

 

 

Copyright tekst og billeder Erik K Abrahamsen 2010

 

 

København, den 16. marts 2010

 

Med kærlig hilsen

Erik

 

Opdateret den 28. juni 2020

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *