Beskyt dig mod giftstoffer i dit nærmiljø

How to protect yourself against poisonous substances in your environment

Tekst og fotos Erik K Abrahamsen


 

Tisvilde Hegn tæt på Kattegat. Nordsjælland. Tisvilde Hegn bliver en del af den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Naturen er ideel for udrensning af din krop og psyke for giftstoffer og negative tanker. Naturen gør dig glad, giver dig energi og giver dig mening i tilværelsen. Click på billedet og brug din zoom kontrol og du ser billedet i fuld skærmstørrelse. Foto: 2004

 

Der er giftstoffer overalt på vor jordklode. Giftstofferne findes i den luft vi indånder, i det vand vi drikker og i den føde vi indtager. Mange af disse sundhedskadelige stoffer er kemiske forbindelser, som indgår i det moderne samfunds produktionsprocesser.

Så det meste af den sundhedsfarlige forurening er menneskeskabt. Og det betyder også, at det er menneskeheden, der må tage ansvar for at uskadeliggøre alle disse farlige giftstoffer.

Men det er et uhyre stort arbejde. Der er mere en 100.000 menneskeskabte sundhedskadelige farlige kemiske forbindelser og kun 4000 er registreret, som stoffer der vil blive reguleret lovgivningsmæssigt bl. a. gennem EU ved et kemikalie direktiv, der hedder REACH. I Reach-systemet registreres, vurderes og godkendes kemikalier og det er op til producenter at dokumentere kemikaliers farlighed og at tage ansvar for beskyttelsen af forbrugerne.

Men al den lovregulering der bør sættes igang globalt, kan ikke nå at komme dig tilgode, med mindre du selv tager radikale initiativer i dit eget personlige liv.

Du bør ganske enkelt beslutte at reducere mængden af giftstoffer, der påvirker din krop, din psyke, tænkning og følelser i dit nærmiljø.

Du er nødt til at påbegynde en analyse af, hvilke giftstoffer du og din famile er udsat for i dit hjem og på din arbejdsplads.

Du må skaffe dig viden om graden af belastning på din krops organsystemer og få et overblik over, hvilke initiativer du selv kan iværksætte for at skabe dig et renere nærmiljø.

Det ER overkommeligt. Der er masser af let tilgængelig viden i bøger og på internettet.

Det betyder, at du må tage valget mod at blive en BEVIDST forbruger.

Du bør tage beslutning om at indkøbe optimalt producerede fødevarer af bedste kvalitet.  At det koster mere spares ved, at du selv fremstiller din mad og da den er af høj lødighed spiser du ganske enkelt mindre.


 

Ørnereden, Marselisborg Skov. Udsigt over Aarhusbugten mod Mols Bjerge. At gå tur langs havet renser dine lunger med frisk luft og giver din psyke udsyn og håb. Foto: 1993


Hvad gør giftstofferne i dit legeme?

De reducerer kroppens iboende evne til selvhelbredelse.

Du har 6 store organsystemer, der opsporer, nedbryder og fjerner de giftstoffer, du får ind i din krop gennem jord (fødevarer), luft og vand (væsker).

Disse 6  store afgiftningssystemer er:

Leveren,

Nyrerne,

Lymfesystemet og immunforsvaret,

Mave-tarmkanalen,

Lungerne og

Huden.

Disse organer arbejder døgnets 24 timer på højtryk for at befri din krop for alverdens sundhednedbrydende kemikalier. For at dine afgiftningsorganer kan fungere optimalt, må du tilføre dem alle nødvendige næringsstoffer at højeste kvalitet: proteiner, kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Drik desuden afgiftende urte-teer. Planter og urter er blevet brugt med succes i lægekunsten gennem årtusinder og de er som udrensningmiddel for giftstoffer i en forurenet krop enestående. Suppler gerne dagligt med en vitamin/mineral kosttilskudspille af naturlige produkter. Drik vand fra hanen af absolut bedste kvalitet uden klor og andre tilsætningsstoffer.

I storbyen med megen forurening er det nødvendigt at tilføre organismen tilstrækkelige mængder af Vitamin A, B-1,B-2,B-3,B-5,B-6,B-12, C, D-3, E, K, Biotin, Folsyre samt calcium, magnesium, kalium, jern, zink, mangan, kobber, chrom og selen samt sporstoffer. Dertil et ekstra supplement af kosttilskud som indeholder nævnte vitaminer, mineraler og sporstoffer udvundet af naturlige næringsstoffer.

Tusinder af biokemiske processer i din krop er nødvendige for af skaffe kroppen af med alle disse farlige giftstoffer.  Hertil er et væld af enzymer nødvendige. Det er stoffer i din krop, som fremmer en kemisk proces uden selv at forbruges. Og for at enzymatiske processer kan fungere er det nødvendigt med tilførsel af mineraler og sporstoffer af naturlig kvalitet. Økologisk frugt, grøntsager, fisk og frilandskød indeholder optimale næringsstoffer, så dine afgiftningsorganer kan opfylde deres formål med størst succes. Undgå alle tilsætningsfødevarer som kød fra dyr, der kan indeholde kunstigt fremstillede hormoner og medicinrester.

 

Den lille havfrue, The little mermaid, Copenhagen, Denmark, Langelinie, København Havn. “En kold omgang!”. Havnefronten i København fra Langelinie i nord over Toldboden, Amaliehaven, Kvæsthusmolen, Nyhavn til Sluseholmen i Sydhavnen er en oase i byen for afslapning og fred. Til højre i billedet ligger Marinestation København, Holmen med Batteri Sixtus. Foto: januar 1996Hvad er der i dit nærmiljø, der belaster dit helbred?

Du må lave en liste og gennemgå alle stoffer, du omgiver dig med i dit hjem og på din arbejdsplads.

Er der kunstige stoffer med giftige farvestoffer i dine møbler, gardiner, tæpper, sengetøj og beklædning? Skift det ud med produkter, der ikke indeholder giftstoffer, der afgiver farlige kemiske dampe til din indeklimas luft i din bolig og din arbejdsplads.

Hvilke rengøringsartikler bruger du? Er de svanemærket uden farlige kemikalier? Skift vaske-, opvaske-, rengørings- og personlige hygiejneprodukter ud med produkter, der dokumenteret er forureningsfri for farve-, duft-, konserverings og fortykkelsesmidler.

Luft ud 5-10 min. 3-4 gange dagligt i dit hjem og på din arbejdsplads. Og ligger din bolig eller arbejdsplads tæt på en vej med megen biltrafik med giftige partikler og kvælstofoxider, da lad være at åbne vinduer til vejsiden. Åbn vinduerne med udluftning til gård- og haveside.

Alle cremer du påfører din hud, bør være uden nogen for for tilsætningsstoffer. Køb svanemærkede produkter. Huden optager alle stoffer og sætter dem i omløb i  kroppen gennem lymfe-, blod-og kroppens vandkredsløb.

 

Sct. Jørgens Sø med Tycho Brahe Planetarium i baggrunden. Udsigt mod Vesterbro fra søbredden på Frederiksbergsiden. De 5 søer uden for Københavns volde er ideel for rekreation og naturoplevelser midt i en storby. Du kan gå, cykle eller løbe langs med alle søerne. Foto: januar 1996


Summen af alle ovennævnte forureningskilder sætter alle din krops organsystemer under pres og specielt de 6 organsystemer, som bl. a. udfører kroppens afgiftning.

Det er derfor det er bydende nødvendigt, at du reducerer den samlede giftoptagelse gennem jord (fødevarer), luft (indånding) og vand (væskeoptagelse).

Gør du det, vil du opleve et markant bedre helbred med et enestående fysisk og psykisk overskud.

Det er en livsstilsændring, du kan påbegynde og iværksætte over tid. Det sker ikke fra den ene dag til den anden. Gør det langsomt og eventuelt under vejledning af professionel hjælp.

Tag små skridt.

Fjern hen af vejen noget negativt i dit nærmiljø og erstat det med noget sundhedsmæssigt opbyggende. Fortsæt i det tempo der passer til din personlighed.

Gør det sammen med andre mennesker, dine venner og din famile. Få hjælp og del jeres erfaringer med hinanden.

Det kan være uhyre svært at erstatte nærings- og/eller afhængighedsskabende stoffer, som fødevarer der indeholder for meget sukker og fedt med næringsstoffer, som er fri for alle disse afhængighedsskabende ingredienser.

Denne artikel er til din inspiration. Du må selv daglig tage det fulde ansvar for en livsstilsændring for dig selv og dine nærmeste henimod optimal sundhed.

Du vil aldrig fortryde det og vil være forbavset over, at du har kunnet holde ud at leve så længe med så meget gift i din krop.

Jeg ønsker dig al mulig styrke, humør og vilje til  at påbegynde og fuldføre denne vej mod at et perfekt helbred fysisk som psykisk.

Er du overvægtig eller lider af en sygdom, da søg professionel lægehjælp før du starter – en afgiftningsproces kan give ubehagelige bivirkninger i starten indtil giftstofferne har forladt mave-tarmkanalen, blod-, vand- og lymfekredløbet, nyrerne, leveren og huden.


Copyright tekst og fotos Erik K Abrahamsen 2010


Med hilsen

Erik

København, den 21. november 2010


P.S. Et godt råd i denne juletid:

Når et stearinlys afbrænder udvikles i røggassen mikrofine partikler. Disse optages gennem åndedrættet i lungernes alveoler og vandrer derfra over i legemets blodbane og gør skade på celler, væv og organer. Hvis du samtidig afbrænder kunstigt stearin gør du skaden værre. Den kunstige stearin sætter sig som en klæg hinde på indersiden af lungernes alveoler.

Ren stearin skulle ikke have helt samme negative effekt.

Mit råd er at reducere afbrænding af stearinlys indendørs og brug kun ren stearin og luft ud så meget som muligt under og efter afbrænding.

Afbrænd aldrig indendørs de billige fyrfadslys eller farvede stearinlys – det er gift og sundhedsnedbrydende for dig og din familie og specielt dine børn!

Glædelig Jul 2010

1 kommentar

 1. som naturen er i dag er det lige så vigtigt at huske på electrosmogen, alle livstils sydomme føre en og samme
  vej stråling, denne stråling er på 24 timer i døgnet og gennemtrænger alt og går stort set igennem alt, den ødlægger cellerne i kroppen og folk dør af disse teknologier, her er tale om mobiltelefoner wi-fi trådløsinternet o.m.m Council of europe udkom med en résolution1815 som er sendt til 47 lande inkl, danmark med at tage allestørte forsigtighed om brugen af det trådløse “Danmark har ikke engang et forsigtigheds prinsip”

  ud over det tråløse går ind og ødlægger og forstyre den øverste del af kroppen går det også ud over hvor natur i danmark og om lidt er der fuld dækning i hele danmark fordi staten har en vision og ikke folket

  her er to sider hvor du og dine kan oplyse jer selv og andre om faren ved elektrosmog og beskytte jer http://www.bevolution.dk http://www.humanfirewall.com

  jeg beder til at vi fåstå alhvoren i dette og tager handling for hvor natur og kommene genrationer.

  mvh

  W.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *