Nuets nærvær i livet, naturen, musikken, maleriet, tegningen, litteraturen, skuespillet og i dansen

The art of present in life, nature, music, painting, drawing, litterature, theatre and dancing

An overflow of emotions – et følelsernes overflod

4th dimension in man and nature ? Excist it only in the soul of mankind or does fourth dimension excist seperately in nature?

 

Tekst, tegninger og fotos Erik K Abrahamsen.

 

Helligdomsklipperne på Bornholm:

Klik på fotos og tegninger og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Bornholm. Danmark. Helligdomsklipperne med granitsøjler og 20 m høje klippepartier. Udsigt mod syd ud  over Østersøen med Gudhjem i horisonten. Foto af Erik K Abrahamsen september 1962 under studietur i geologi med min klasse i 2 G på Marselisborg Gymnasium, Århus.

 

 

Tegning: Samsø, udsigt mod Kolby Kås den 24. maj 1969:

Klik på fotos og tegninger og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.


 

Samsø, Danmark. Stranden nord for Kolby Kås som ses helt ude i horisonten. Tegning, 24 x 17 cm. Udsnit. Tegnet den 24. maj 1969 af Erik K Abrahamsen. Copyright 2011 Erik K Abrahamsen. All rights reserved.


Uddrag fra tekst som jeg har skrevet i Aarhus den 11. maj 1971:


– Du er ude i alt.

Derfor er der ingen afstand derhen, fordi du er derhenne.

Du er i alt – går omkring i alt og lever i alt.

Er du i den uendelige tilstand, da er du i alt – er i paradis – alt er harmonisk og smukt og kærligt og alt hvad du er i, har du lyst til at tegne; da du er i det – tegner du det der er.

Dit sind er ude i alt – der er kun een tanke i den rene væren, et uendeligt brus af kærlighed, af lykke og glæde og taksigelse.

Du ikke blot føler alt omkring dig – du ikke blot mærker alt omkring dig- du ikke blot rører alt omkring dig – du ER det.

Du ser at alt er harmonisk, i balance – ånder og er uendeligt smukt. Det er en tilstand af ren opmærksomhed, fordi du er det du ser og hører og lugter- du er havet og solen og himlen og træerne – du er farverne og varmen og atmosfæren og lydene og duftene og dyrene og havets brusen og ekkoet i træernes susen.

Da har du gjort de to til een, det der er oppe bliver nede, det højre bliver venstre – det der er adskilt bliver sammenføjet – var der før brudstykker er der nu helhed – hvad der før blev opfattet i tid bliver nu opfattet uden tid og i et nu, som er uendeligt – intuitivt og uden en tanke – du er ren modtagelse og ren afsendelse – du både sender og modtager samtidigt.

Intet er dig fjernt – alt hvad du behøver er ved hånden – alt er i harmoni, i balance – du mærker hverken dit sind eller din krop – der er intet der hæmmer eller indsvævrer.

Intet er skjult – alt er åbenbaret.

Det er en jublende fryd – et brus uden grænser – et farvespil uden sidestykke – en livets symfoni – et tonespil af mildhed – af renhed – et lysende hav af farver – af klarhed, af ånd – af uendelig kærlighed.

 

Klik på fotos og tegninger og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Samsø. Udsigt mod vest mod Havet mellem Samsø og Jylland. Tegning 24 x 17 cm. Tegnet den 24. maj 1969 af Erik K Abrahamsen. Copyrights Erik K Abrahamsen. All rights reserved.

 

Afstand og tid forsvinder, mens lykke og evighed indtager dets plads.

I rummet mellem træerne, hvor der ikke er afstand svæver du.

I den fysisk materielle verden er der afstand – blot ikke i den verden, hvor der er ren bevidsthed.

Når den uendelige tilstand er der, så ved du altid, at NU er den der. Og du behøver intet at gøre for at opretholde den, idet den opretholder sig selv. Det er et brus og en fryd, som hverken kan beskrives eller måles. Du jubler, fordi du så tydeligt er trådt fra en lavere form for væren til en højere.

Hvor der er ren opmærksomhed er du død fra dagen igår og fra det tidligere minut – ja sekund.

Alt er ren oplevelse, således at alt hvad du ser, ser du uden gårdsdagens erfaring – alt hvad du ser er nyt – du ser det som det ER – uden sindets forvrængning og manipulering – du ser den ufattelige stilhed – træernes tavse ånden i det som ER.

Alt hvad du ser og hører er nyt – intet af hvad du ser og hører, har du set og hørt før – du ser alt med NUET´s øjne og NUET´s sind- du er som født på ny – netop skabt med et sind så ren som luften.

 

Klik på fotos og tegninger og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Samsø, Danmark.Udsigt i retning mod havet mellem Samsø og Jylland. Tegning 24 x 17 cm. Tegnet den 24. maj 1969 af Erik K Abrahamsen. Copyrights Erik K Abrahamsen. All rights reserved.

 

Klik på billederne og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Tegning som jeg tegnede i 2. klasse i 1953, da jeg var 8 år gammel. Findes i mit tegnehæfte for faget tegning i Forældreskolen i Århus. Copyright Erik K Abrahamsen 2012

 

Mit tegnehæfte fra 2. klasse  i 1953 i faget tegning på Forældreskolen i Århus:

Klik på billederne og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Mit tegnehæfte fra 2. klasse i 1953 på Forældreskolen i århus.

 

Ovennævnte tekst og tegninger har ikke tidligere været offentliggjort.

 

Tekst, fotos og tegninger Copyright 2011 Erik K Abrahamsen

All rights reserved

 

København, 26. marts 2011

With love 

Erik

 

 

I dagene 15- 17.  juni 1968 tegnede jeg disse tegninger tæt på min bopæl i Aarhus.

Alle motiverne er fra Marselisborgskovene syd for byen.

Fra 1. april 1968 til 1. juli 1972 boede jeg i Højbjerg, som er forstad til Aarhus og som ligger som nabo til Marselisborgskovene, kun 1-2 km fra strandene ved Blommehaven og Moesgård.

 

 

Klik på fotos og tegninger og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Stranden ved Blommehaven 5 km syd for Aarhus, som ses i billedet baggrund. Tegning 30 x 21 cm. Tegnet den 15. juni 1968 af Erik K Abrahamsen. Copyright Erik K Abrahamsen. All rights reserved.

 

 

Moesgård Strand tegnet i retning mod syd. Tegning 38 x 25 cm. Udsnit. Tegnet den 16 juni 1968 af Erik K Abrahamsen. Copyright Erik K Abrahamsen. All rights reserved.

 

Stranden ved Blommehaven. Århus ses i tegningens baggrund. Tegning 38 x 25 cm. Udsnit. Tegnet den 16. juni 1968 af Erik K Abrahamsen. Copyright Erik K Abrahamsen. All rights reserved.

 

 

Erik K Abrahamsen, født den 4. august 1945 i Skagen, Danmark. Foto: Århus 1972

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moesgård Strand. Fiskerhuset ved Giber Å ´s udmunding i Århusbugten (Kattegat). Tegning 38 x 25 cm. Udsnit. Tegnet den 16 juni 1968 af Erik K Abrahamsen. Copyright Erik K Abrahamsen. All rights reserved.Marselisborg Slot, Mindeparken i Aarhus. Tegning 29,5 x 42 cm. Udsnit. Tegnet den 17. juni 1968 af Erik K Abrahamsen Copyright Erik K Abrahamsen. All rights reserved.

 

Blommehaven. Udsigt gennem kløft i retning mod Århusbugten og Mols i det fjerne. Tegning 30 x 21 cm. Udsnit. Tegnet den 15. juni 1968 af Erik K Abrahamsen. Copyright Erik K Abrahamsen. All rights reserved.

 

Kystlinien ud for Blommehaven 5 km syd for Aarhus, som ses i det fjerne. Tegning 30 x 21 cm. Udsnit. Tegnet af Erik K Abrahamsen den 15. juni 1968. Copyright Erik K. Abrahamsen. All rights reserved.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På denne min hjemmeside Danculture.dk har jeg skrevet følgende artikler (klik på teksten):

Kunsten at se – tegninger og fotos fra skov og strand syd for Aarhus

De store følelser i livet – forelskelse, jalousi, kreativitet og glæde

Artiklerne kan også finde i kategori KULTUR. Klik på “Older Entries”.

 

 

På min anden hjemmeside Erik K Abrahamsen Blog kan du læse min artikel (klik på teksten):

Barndommens gade

Du kan også finde den under artikel:

Aarhus i sne-dragt lillejuleaftensdag 2009

december 26, 2009

 

Opdateret den 23. Januar 2018

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *