Oplev en af Danmarks smukkeste golfbaner – en runde på 18-huller på Asserbo Golf Club i Nordsjælland

Experience one of the most beautiful golf courses in Denmark – come together with me on Asserbo Golf Club in North Sealand.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst og foto’s Erik K Abrahamsen, september 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kort og letforståelig guide i de basale golfregler.

 

Asserbo Golf Klub:

Klik på foto’s og brug din zoomkontrol og du ser dem i stort format og teksten i billedets højre side forsvinder.

 

Asserbo Golf Club founded 1946. The Club House builded in 1795. Udsigt mod Hul 18  fairway og green forrest i billedet og start på Hul 1 midt i billedet til højre tæt på klubhuset. Photo 29. september 2014 by Erik K Abrahamsen

 

Jeg vil invitere dig med på en golftur på Asserbo Golf Club i Nordsjælland.

Vi skal sammen opleve alle Asserbos golfbanes 18 huller og jeg vil fortælle dig om udtrykkene fairways, greens, bunkers, semi-rough og tee-sted m.m.

Jeg vil også forklare dig de mest almindelige golfregler du vil komme ud for, når du slår din bold skævt eller for langt og den ender i søer, kanaler. sandbunkes eller out of bounds.

 

 

 

Kort over Asserbo Golf Club:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Kort over Asserbo Golf Club. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hvad er det der gør golf til en så inspirerende og udfordrende sportsgren for alle aldersgrupper og for både mænd og kvinder?

 

Mit korte svar er:

Golf er et strategisk spil, hvor du i alle golfslag skal bruge dit hoved og din sunde fornuft.

Du får masser af motion og frisk luft i smuk natur året rundt. Det holder dig ung og frisk og giver dig godt humør.

Det er både en individuel sport og en sport, der dyrkes i socialt samspil med andre, hvor du både konkurrerer med dig selv og dine medspillere.

Hver 18 – hullers runde på golfbanen er en spændende mental og fysisk udfordring, da golf er en svær sport og hver runde vil give voldsomme op- og nedture, som skal kunne håndteres!

 

Du skal analysere og tænke taktisk FØR hvert eneste slag:

 

1. Vil jeg spille bolden sikkert eller vil jeg tage en mere aggressiv chance.

2. Hvor langt skal mit slag flyve i luften og hvor langt skal bolden løbe på underlaget.

3. Hvordan er vejret – er der med-, side- eller modvind.

4. Hvilken kølle skal jeg vælge for at opnå mit strategiske mål for mit golfslag.

5. Hvordan er det underlag jeg skal udføre golfslaget på. Står jeg op ad bakke, ned ad bakke, står jeg over eller under boldens normale horisontaleplan med min fodstilling.

6. Hvor skal jeg lægge min vægt – mest på højre eller venstre fod.

7. Hvor skal bolden ligge i min Stance – altså min opstilling foran bolden før mit golfslag.

8. Skal jeg udføre et helt tilbage- og gennemsving – eller blot et halv tilbagesving.

9. Hvor meget fart skal der være i gennemsvinget.

 

Når du så slår slaget skal du føle hele slaget gennem hele din krop, dit følelsesliv og dine tanker og rammer du plet efter det mål du har sat, får du et sus at velvære gennem hele din krop og en lykkefølelse, der gør dig høj og ekstrem glad.

Og den glæde deler du med dine medspillere, som oplever din glæde og opmuntrer og støtter dig i dit videre spil – også når det går lige modsat med kiksede og skæve bolde, der slet ikke lander de steder på banen, du har tænkt dig!!

 

Sådan er golf

– lige store op – og nedture, ofte på samme runde.

 

FØR golftræning og spil på banen er det  vigtigt at starte med en 5-10 min. opvarmningsprogram HVER GANG for at undgå overbeslastningsskader i dit bevægeapparat.

 

 

Træning og undervisning på Driving Range i Asserbo Golf Club:

 

Asserbo Golf Club. Træning på Driving Range. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Jeg vil invitere dig med på en runde på 18 huller og vil dele med dig mine tanker om, hvordan jeg vil vælge at spille de 18 huller.

Og så vil jeg forklare de golfregler, vi vil møde på vejen rundt på banen.

Hvad sker der når jeg ikke kan finde min bold? Eller når min bold ender i en sø eller en vandkanal eller foran et træ, hvor jeg ikke kan spille bolden?

Her eksisterer der golfregler, så jeg kan fortsætte mit spil –  jeg kan f.eks få lov at droppe en ny bold med et vis antal straffeslag.

 

Træning i putting før golfspillerne starter deres 18 – hullers runde:

 

Asserbo Golf Club. Putting green ved den udendørs restaurant terrasse. Udsigt mod Hul 1 og Hul 18. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Vi starter på tee-sted til Hul 1:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

 

Asserbo Golf Club. Udsigt fra Herre Teested på Hul 1 retning øst mod  Dame  Teested i forgrunden. Klubhus til højre i billedet. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 1 er et 320 m langt par 4 Hul fra Herre Teested og 298 m fra Dame Teested:

Til højre fremme ved nærmeste træer står hvide “out of bounds” pæle ved skillelinien ind til Driving Range. Hvide “out of bounds” pæle markerer, at her slutter den del af golfbanen, som er defineret som spilbane. Lander en golfbold uden for indersiden af de hvide out of bounds pæle er bolden uspillelig og du skal gå tilbage til det sted, hvor du spillede bolden fra, droppe en ny bold og slå et nyt slag og du får et straffeslag oveni.

Hvis du skønner, at en bold du har slået måske er landet out of bounds kan du slå en provisorisk bold og højt markere at du slår en provisorisk bold og lade den provisoriske bold være “bold i spil” indtil du når frem til den første bold for at afgøre om den er out of bounds. Er den ikke out of bound spiller du videre med den første bold og hvis den er out of bounds er det nu den provisoriske bold, der “bold i spil” og du får et straffeslag.

Er du sikker på at din første bold er out of bound kan du vælge at spille en ny bold. Den ny bold er nu “bold i spil”. Husk at sige højt til dine medspillere, at der er ny bold der er i spil.

En bold der spilles provisorisk fra tee sted må gerne tees op og husk at sige højt, at det er en provisorisk bold, der nu er i spil.

Til venstre er der store træer. Rammer du ind i det område, som er nabo til Hul 18 skal du spille din golfbold, hvorfra den er landet. Ligger den inde på Hul 18 må du gerne spille bolden derfra og får ikke straffeslag.

 

Hul 1 på Asserbo Golf Club:

 

 

Asserbo Golf Club. Hul 1 til venstre i billedet og Driving Range og Putting Green til højre i billedet. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Green på Hul 1 – et “tilbageblik”:

 

Green på Hul 1 i Asserbo Golf Club. Foto i retning vest ud over Hul 1  til venstre og Hul 18 til højre og med klubhuset længst borte i billedet. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

 

Hul 2 – Teested for Herrer:

Klik på foto’s og brug din zoomkontrol og du ser dem i fuld screen size.

 

Hul 2, Asserbo Golf Club. Udsigt fra Herre Teested i retning syd. Til højre ses Teested for Damer. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 2 er et par 4 Hul der er 332 m langt fra Herre Teested og 273 m langt fra Dame Teested.

 

Teestedet er det sted, hvor det første slag spilles fra. Golfbolden placeres bag de 2 små træmærker og indenfor 2 køllelængder bagud.

Fairway er det store brede græsområde, som er klippet i ca. 2-5 cm højde og er der, hvor bolden optimalt spilles fra.

På begge sider langs fairways er der et 2-5 m bredt klippet græsbælte  “semi-rough”, hvor græsset er klippet til en højde  på mellem 3-7 cm.

Uden for semi-rough er der oftest et græsområde “rough” der ikke klippes og kan være fra 5-30 cm højt.

Fra Teested kan der på de lange huller spilles det der kaldes “det lange spil”: et golfslag med en driver, som kan sende golfbolden ud med en fart, så den lander 2-3oo meter fremme på banen.

 

Start med analyse af udslagsområdet:

Helt fremme på banen ligger et plant plateau mellem til venstre en klynge høje træer og til højre en sandbunker. Her imellem bør bolden lande med det lange slag med en driver fra teestedet.

 

Det der skal undgås er at lande i det høje rough til venstre og højre for fairway.

Hvis din golf bold lander i rough skal du slå dit næste slag fra, hvor din bold ligger.

Hvis du efter at du har slået dit golfslag er nervøs for, at du ikke kan finde din bold inden for en søgning på 5 min. kan du vælge 2 muligheder:

 

1. Du kan slå en provisorisk bold, idet du højt fortæller dine medspillere, at den bold du nu slår er provisorisk. Den provisoriske bold er nu bold i spil.

Finder du den første bold er det den bold, der er i spil og det er den du skal spille videre med og tage den provisoriske bold ud af spil. Finder du ikke den første bold inden for en søgning på 5 min. er det den provisoriske bold, der er i spil og du forsætter med st spille med den.

2. Du kan også vælge at spille en ny bold og sige højt til dinne medspillere: ny bold i spil. Det betyder så, at der ikke skal ledes efter den første bold og findes den alligevel er den ikke i spil.

Hvad du vælger er op til dig – ved begge valg får du et straffeslag.

 

 

Indspil til green på Hul 2:

Klik på fotos og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Indspil til green på Hul 2, Asserbo Golf Club. Flaget på green ses midt i billedet. Foto i retning syd i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

De korte slag er de slag, hvor du søger at lande tæt eller på green. Ofte er afstanden ind til green op til 150 meter – er afstanden større vil man kalde slaget et langt slag.

Til højre ses en sandbunker. Lander en bold heri skal bolden spilles fra, hvor den ligger og når du stiller op til dit golfslag må du ikke røre sand undelaget med dit golf køllehoved. Gør du det får du 2 straffeslag.

 

Hvis dit driver golfslag lander flot her på fairway kan du vælge et af to:

1. Et indspils slag (kort golfslag) direkte på green med risiko for at bolden lander i en bunker eller lander bag green i området med hvide træpæle og som markerer “out of bounds”. Er du sikker i dine golfslag vælger du denne risiko.

2. Du kan spille safe (forsigtigt) og slå et slag, hvor du er sikker på, at bolden lander foran de 3 bunkers, som er placeret foran green. Så tager du heller ikke risikoen for at bolden lander out of bounds.

 

Indspil til green på Hul 2:

 

Indspil til green på Hul 2. Foto i retning syd september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

På ovenstående foto ses green på Hul 2 med 3 sandbunkers foran og hvis du zoomer ind på foto kan du se de hvide pæle bag green og som markerer out of bounds.

Green på Hul 2:

Her ses de hvide pæle bag green som markerer out of bounds. Lander din golf bold uden for indersiden af de hvide pæle af out of bounds markeringen er bolden ude af spil og du skal gå tilbage til det sted, hvorfra du slog slaget og der droppe en ny bold og slå dit næste slag med den. Du får tildelt et straffeslag.

Alle golfslag du har slået – både den bold der landede i out og bounds og den ny droppede bold – tæller med i din score.

Har du på fornemmelsen, at dit korte indspilslag på green er landet out of bounds kan du for at spare tid vælge at droppe en ny bold med et tildelt straffeslag og spille den som provisorisk og husk at sige højt til dine medspillere, at du spiller en provisorisk bold. Nu er den provisoriske bold “bold i spil” og først når du erfarer om din første bold er out of bounds eller ikke afgør du. om det er den første bold, der igen er i spil.

 

Regler for når en bold ligger så tæt på gule, hvide, blå, røde eller sorte pæle, at du ikke kan spille bolden:

En hvid “out of bound pæl” må aldrig flyttes. Du skal erklære bolden uspillelig og gå tilbage til det sted, hvorfra du slog bolden. Din bold droppes og herfra slår du et nyt slag og modtager et straffeslag. Alle slag tæller ned i din score.

Røde, gule, blå og sorte pæle må flyttes og bolden spilles fra, hvor den er landet og efter du har slået bolden genplaceres pælen, hvor den oprindelig stod. Du får ikke straffeslag.

 

 

Green på Hul 2, Asserbo Golf Club. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

 

Hul 3,  Nyanlagt Teested for Herrer:

 

Teested for Herrer på Hul 3, Asserbo Golf Club. Foto i retning nord-øst september 2014 af Erik K Abrahamsen.

 

Hul 3 er et Par 4 Hul – 370 m fra Herre teested og 325 m fra Dame teested.

Til højre langs landbrugsmarken  og stien ses hvide “out of bounds”. Til venstre er der rough og længere fremme en mindre sø markeret med gule pæle.

Så der skal drives ud med et langt lige slag, der bør lande til højre for de 3 sandbunkers ca. 225 meter fremme.

 

Hul 3´s teested for Herrer er i 2013 blevet flyttet og løftet flere meter i højden. Det giver et stort overblik over hele bane 3 samt visuel kontakt med bold i spil fra teested til  hele fairway og venstre sides rough og sø samt til højre sides out of bounds areal.

 

Trappe op til Hul 3´s Herre Teested er til venstre i billedet. I 2013 blev Hul 3 omlagt bl. a. blev Teested flyttet og løftet flere meter i vejret. Foto i september 2014 i retning nord-øst af Erik K Abrahamsen

 

Hul 3 – Teested for Damer:

 

Dame Teeested på Hul 3, Asserbo Golf Club. Foto i retning nord-øst september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Indspil til green på Hul 3:

 

Indspil til green på Hul 3, Asserbo Golf Club. Foto i retning nord-øst september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Det korte indspil ind til green:

Til venstre for green er der rough, mens der bag green er der rough og skov. Til højre for fairway er der hvide pæle, der markerer “out of bounds” ud til grussti og mark. Der ligger 2 sandbunkers omkring green.

Mit forslag: Spil forsigtigt frem til 10-20 meter før green og bunkers.

 

Hvis du lander i rough og græsset er ekstrem højt og tæt kan din bold være så svær at spille, at du har ret til at erklære din golfbold for uspillelig. For at kunne fortsætte dit spil på hullet har du nu 3 valgmuligheder:

 

1. Ligger din bold indenfor 2 køllelængder fra fairway har du ret til af droppe den i en dropzone, der ikke ligger nærmere hullet og udgør en bue bagud på 1 køllelængde eller

2. gå bagud i en lige linie bort fra green til et sted, hvor du selv vælger at slå fra eller

3. du kan gå tilbage til det sted, hvorfra du slog den golfbold, som du har besluttet at erklære for uspillelig. Er din bold slået fra teested har du ret til at tee din ny bold op.

 

Ved alle 3 valgmuligheder får du tildelt et straffeslag.

 

Du kan overalt på golfbanen erklære din bold for uspillelig.

Det kan ofte spare dig for mange slag, hvor du er i så store vanskeligheder med at skulle slå bolden gennem højt græs eller tæt på buske og træer, hvor du har svært ved at svinge golfkøllen.

Du skal blot følge reglerne om korrekt drop, når du har erklæret din golfbold som uspillelig eller gå tilbage, hvorfra du slog bolden og slå et nyt slag.

I alle valg omkring regler for uspillelig bold får du tildelt et straffeslag.

 

Green på Hul 3 med et område markeret med blå pæle med sort top: Ground under repair:

 

Omkring green til Hul 3.  Asserbo Golf Club. Omkring sandbunkeren er der afgrænset et område med blå pæle: Ground under repair. Green til højre i billedet. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Området omkring sandbunker er markeret med blå pæle med sort maling på toppen: “område under reparation” – ground under repair. Det betyder, at hvis din bold lander inden for området “ground under repair” markeret med blå-sorte pæle så SKAL du droppe bolden uden for det makerede område – uden at du får strafslag.

Du skal droppe efter regel om “lempelse”: Find nærmeste punkt for lempelse, som ikke er nærmere hullet på  green. Marker punkt med en tee. Dropområde er da en køllelængde, der skal drejes bagud i en bue væk fra hullet på green. Bolden må renses før drop og du får ikke strafslag.

 

 Herre Teested til Hul 4:

 Hul 4 er et Par 3 Hul på 198 meter fra Herre Teested og 174 meter fra Dame Teested.

 

Udsigt fra Herre Teested på Hul 4 i retning øst mod vinmarker på Arrenakke Bakke i billedets baggrund. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområdet:

Til venstre for fairway er der rough, en grussti, en skov og en nabobane Hul 12 med en mindre sø markeret med røde pæle: “Parallel vand hazard”.

Til højre for fairway er der rough og høje træer.

Omkring green er der 3 sandbunkers og bag green er der rough.

Et sikkert slag er et kort slag, der lander på fairway 10-20 meter foran green og bunkers.

Et konkurrence golfslag går efter at ramme green i eet slag.

 

Udsigt fra Hul 4 til nabo Hul 11: 

 

Udsigt fra Hul 3 mod nabo Hul 11 i retning nord-vest. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Lander golfbolden på grusvejen gælder reglen om “lempelse” – et drop som ikke medfører strafslag:

Find et sted hvor du kan slå dit slag – dog ikke nærmere hullet på green. Marker punktet med en tee. Tag din golfkølle og drej den i en bue væk fra hullet på green. Nu har du lempelses området, hvori du må droppe.

Du kan nu slå bolden uden at du får straffeslag.

 

Indspil på green på Hul 4:

 

Indspil til green på Hul 4. Foto i retning nord-øst september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Teested for Herrer på Hul 5:

Hul 5 er et Par 5 Hul – 496 m fra Herre Teested og 414 m fra Dame Teested.

 

Hul 5 Udsigt fra Herre Teested mod syd. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

Til venstre for fairway træer og rough, midtfor en grusvej og til højre træer og rough.

Retningen for drive kølleslaget er det smukke træ i billedets midte og helt ude i horisonten. 

Lander din golfbold i rough og mellem træer enten til venstre eller højre for fairway, da vælg at slå en provisorisk eller en ny bold. Husk at sige højt til dine medspillere, at du spiller enten en provisorisk eller ny bold.

 

Indspil til green på Hul 5:

 

Indspil til green på Hul 5. Foto i retning syd i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Indspil til green på Hul 5:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Indspil til green på Hul 5. Foto i retning mod syd september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Det korte indspil til green:

Der er hvide out of bounds pæle lige bagved og tæt på green.

Spiller du “safe”, da slå en kort bold, der rammer 10-20 meter foran  green og foran de 3 sandbunkes omkring green.

Spiller du “aggressivt” og er en sikker stabil golfspiller, da går du efter at ramme tæt på hullet med det gule flag i eet slag.

 

 

 

Hul 6 – Udsigt fra Herre Teested:

Hul 6 er et Par 4 Hul – 357 m fra Herre Teested og 298 m fra Dame Teested:

 

Herre teested på Hul 6. Udsigt mod nord. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

Til venstre for fairway er der rough, mens der til højre er rough og “parallel vand hazard” markeret med røde pæle.

 

Lander din bold i en “parallel vand hazard” markeret med røde pæle og bolden IKKE kan findes har du flere muligheder.

 

1. Du må droppe bolden så langt tilbage på banen i en lige linie bagud. Du må slå bolden derfra og får et strafslag.

2. Du går tilbage, hvor du slog fra og hvis det er fra teested får du lov at tee din bold op. Du får et strafslag.

3. Du kan udmåle en dropzone i en linie bagud, hvor bolden krydser ind i “parallel vand hazarden”. Du får 2 køllelængder, som drejes i en bue bagud. Drop bolden og du får et strafslag.

Alle slag du slår tæller med i dit score regnskab.

 

Lander din bold i “parallel vand hazard” inden for de røde pæle må du spille bolden hvor den ligger uden straffeslag, men du må ikke røre med dit køllehoved i underlaget hverken vand, jord eller græs. Gør du det får du 2 straffeslag.

 

Hvis du “driver” her fra teested og golfbolden med sikkerhed lander i “parallel vand hazard” og er borte kan du vælge at spille ny bold. Er du usikker på, om du kan finde den eller ej kan du spille en provisorisk bold. Husk at sige højt til dine medspillere, hvilken bold du “sætter i spil”. Du får ved begge valg et straffeslag.

 

 

Udsigt bagud modsat spilretningen mod Hul 6´s Teested helt ude i horizonten:

 

Til venstre i foto ses “parallel vand hazard” området og lidt længere fremme i banen står der hvide pæle, der afgrænser out of bounds ind mod området, hvor Asserbo Golfs Clubs Materialegård ligger.

Her til højre for fairway i spilretningen ligger også en mindre sø markeret med røde pæle  for “parallel vand hazard”.

For at undgå at miste bolden eller at få straffeslag er det godt at placere sin golfbold midt eller lidt til venstre på fairway i spilretningen.

Herfra kan indspil til green udføres med stort overblik. Omkring green findes en bunker og bag green en grusvej, som giver lempelse uden straffeslag, hvis bolden lander på den.

 

Hul 6. Udsigt mod syd mod teested for Bane 6. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 6 –  green:

 

Hul 6 Green.Der ligger en mindre sø til højre i billedet tæt på fairway. Til højre for og bag green går en grusvej. Foto i retning øst med vinmarker på Arrenakke Bakker i billedets baggrund. Foto september 2914 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Hul 7 – Teested for Damer og Herrer:

Hul 7 er et Par 3 Hul – 108 m fra Herre Teested og 96 m fra Dame Teested.

 

Teested for Herrer og Damer på Hul 7. Foto i retning nord i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

Til venstre er der store træer og en grusvej. Til højre for green ligger en bunker samt teested for Hul 16. Bag green er der rough.

 

Lander din bold på grusvejen er det “lempelse” reglen, der gælder. Du kan droppe i korrekt udført lempelses  dropzone, sådan at bolden ikke droppes nærmere hullet:

Placer din stance på græsset nærmest det sted, hvor golfbolden lå på grusvejen og ikke nærmere hullet. Marker med tee foran dig. Drej med en køllelængde en bue bagud. Dette area er nu din lempelses dropzone. Udfør et korrekt drop med armen strakt ud for kroppen og spil bolden, hvorfra den lander i dropzonen.  Du får ikke straffeslag.

 

Lander dit slag langt inde i skoven til venstre kan du spille en provisorisk bold eller en ny bold. Det giver et straffeslag.

Husk at sige højt til medspillere, hvilken regel du benytter. Vælger du reglen om ny bold, så er det den der er i spil og den første bold er ude af spil.

Hvis du finder golfbolden inde i skoven omgivet af en masse træer og du vurderer, at den er umulig at spille,  kan du erklære den for uspillelig og spille videre med  den provisoriske bold og hvis du ikke har spillet en sådan, må du gå tilbage til teestedet og spille en ny bold derfra med et straffeslag..

 

På Hul 7 vil jeg gå efter at ramme green i eet slag.

 

Indspil på green på Hul 7:

Rammer du ikke green i eet slag, men bolden er landet her på bakkerne foran green må du udføre et kort indspilslag som pitch- eller chipslag.

Husk at placere din stance i forhold til golfbolden om du står “op ad bakken” eller “ned ad bakken”.  Det har afgørende betydning for et korrekt udført slag.

Jeg har fået følgende råd for stance i bakket terræn:

Op ad bakke (Up hill): Stance, placer din venstre fod tættest på bolden (foden nærmest hullet i spilretningen placeres nærmest bolden).

Ned ad bakke (Down hill): Stance, placer din højre fod nærmest bolden (foden længst borte fra hullet i spilretningen placeres nærmet bolden).

Og her er så fælles HUSKEREGLEN: I bakket terræn placerer du den fod som står højest på bakken nærmest bolden og holder skuldrene parallelt med bakkens hældning.

 

Indspil på green på Hul 7. Foto i retning nord i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

 

 

Hul 8 – drive fra Herre Teested:

Hul 8 er et par 4 Hul med 290 meter fra Herre Teested og 238 m fra Dame Teested. 

 

Hul 18 – Herre Teested, Asserbo Golf Club. Foto i retning nord i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

Træer på begge sider af fairway kræver et lige drive, hvor så bolden lander smukt til indspil med kort slag.

 

Udsigt  fra Asserbo Golf Club mod Arrenakke Bakker og Arresø:

Fairway på Hul 8:

I venstre side af spilretningen er der bunkers og rough:

 

Udsigt over Hul 8´s fairway på Asserbo Golf Club i retning syd mod Arresø.  Til venstre i billdet Arrenakke Bakker med vinmarker. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udsigt fra Asserbo Golf Club mod Arresø:

Fairway på Hul 8: 

 

Udsigt over fairway på Hul 8 i retning syd mod Arresø. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Hul 8 – green:

Green er omgivet af 4 sandbunkers og bag green er der en grusvej og rough.

 

Hul 8´s green, Asserbo Golf Club. Udsigt mod nord mod green på Hul 8 i forgrunden og green på Hul 16 i baggrunden til venstre i billedet. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 9 – udsigt fra Herre Teested:

Hul 9 er et Par 5 Hul med 483 m fra Herre Teested og 399 m fra Dame Teested.

 

Hul 9 Asserbo Golf Club. Udsigt mod Dame teested. Foto i retning vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

I hele banes længde er der:

Til venstre: rough og træer, mens der til højre er rough, træer, sandbunkers og hvide pæle der markerer out of bounds.

Green: omkring green er der 3 bunkers.

 

Hul 10 – Herre teested:

Hul 10 er et Par 4 Hul med 247 m fra Herre Teested og 213 m fra Dame Teested.

 

Hul 10 – Udsigt fra Dame teested. Til højre i billedet ligger Hul 18. Foto i  retning øst september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

Rough foran Herre Teested og Dame Teested.

Til venstre rough og træer, mens der til højre er træer og 4 sandbunkers.

 

Hul 10 – indspil til green:

Omkring green: en sandbunker og bag green grusvej og rough.

 

Hul 10 – Asserbo Golf Club. Foto i retning øst i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 11 – udsigt fra Dame Teested:

Hul 11 er et Par 3 Hul med 123 m fra Herre Teested oog 102 m fra Dame Teested.

 

 

Udslagsområde:

Store træer på begge sider af fairway.

Omkring green:

2 sandbunkers  foran og en sandbunker og en grusvej bagved.

Til venstre for green er et område markeret med røde pæle: Parallel vand hazard. Inden for det med røde pæle markerede område må der spilles fra uden straffeslag – dog må man ikke berøre jord, vand og græs med køllehoved. Gør du det gives 2 straffeslag. Mistes bolden må der droppes ny bold i dropområde markeret med 2 køllelængder. Det giver 1 straffeslag.

 

Hul 12 – udsigt fra Herre Teested:

Hul 12 er et Par 4 Hulmed 326 m fra Herre Teested og 288 m fra Dame Teested.

 

Hul 12. Udsigt fra Herre Teested i retning mod sø. Foto i retning øst i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Udslagsområde:

Ca. 30 m fra Herre Teested ligger en sø markeret med gule pæle. Lander bolden i søen kan der droppes bagud i spilretningen og er det første slag kan der tees op på teested. Der gives et straffeslag.

Ligger bolden indenfor området med gule pæle må du spille den, som den ligger og får ikke straffeslag, men ud må ikke berøre underlaget  hverken jord, vand eller græs med dit køllehoved. Gør du det får du 2 straffeslag.

Til venstre for fairway er der rough i hele banens længde.

 

Hul 12 – Udsigt mod sø, fairway og green:

 

Hul 12 -Asserbo Golf Club. Udsigt mod øst mod fairway og green. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 12 – udsigt fra Dame Teested:

Til højre for Dame Teested ligger en sø som er markeret med røde pæle: Parallel vand hazard.

Lander golfbolden inden de røde pæle kan den spilles, hvor den ligger uden straffeslag – dog må køllehoved ikke røre underlaget hverken græs, jord eller vand. Gør du det gives 2 straffeslag.

Man kan også vælge at droppe bolden på Fairway i dropområde indenfor en bue bagud i spilretningen på 2 køllelængder. Det giver et straffeslag. 

 

Hul 12. udsigt fra Dame Teested med en sø til højre i billedet. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 12 – Udsigt til fairway og green:

 

Hul 12. Udsigt til fairway, sø til højre og green helt øverst i billedet. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 12 – green plejes af green keepers. Udsigt mod Arrenakke Bakker og vin marker::

 

Hul 12 – green plejes af green keepers. Foto i renting nord-øst mod Arrenakke Bakker og vinmarker. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udsigt ud over Hul 12´s green og fairway:

 

Hul 12 – udsigt fra green ud over fairway med sø og teested til venstre  i billedets baggrund. Foto i retning vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 13 – udsigt fra Herre og Dame Teested:

Hul 13 er et Par 3 Hul med 178 m fra Herre Teested og 158 m fra Dame Teested.

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Hul 13 – udsigt fra Herre og Dame Teested.  Helt til venstre i billedet ses Hul 14. Foto i retning syd mod fairway og green i september 2014 af Erik K Abrahamsen

Udslagsområde:

Ca, 20 meter foran Teested ligger en sø som er markeret med gule pæle. Længere fremme i spilretningen ligger der til højre et område markeret med røde pæle: parellel vand hazard.

 

Hul 13 med sø – Asserbo Golf Club:

Sø markeret med gule pæle.

 

Hul 13 med sø, fairway 0g green.  Til venstre i billedet ses fairway på Hul 14. Foto i retning syd i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Green på Hul 13 – Chip og putting:

Der er 2 sandbunkers og tæt på green findes område markeret med røde pæle: parallel vand hazard.

 

Indspil Chip og putting på green på Hul 13. Bag i billedet ses det med røde pæle markerede område: parellel vand hazard. På den anden side af det våde område ligger Hul 6 og længst væk Hul 5. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 14 – Udsigt mod Dame Teested, fairway  og green:

Hul 14 er et Par 4 Hul med 346 m fra Herre Teested og 281 m fra Dame Teested.

 

Hul 14- udsigt mod Dame Teested, fairway og green med Arrenakke bakker i billedets højre side. Foto i renting nord-øst i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

Til højre er der rough og et stort vådområde markeret med gule pæle.

 

Hul 14 – fairway and water hazard:

 

Hul 14 med Fairway, water hazard og green helt oppe mod Arrenakke Bakker. Foto i retning nord-øst i september 2014 af Erik k Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Hul 14 – udsigt mod green på Arrenakke Bakker:

Her længerre fremme på Hul 14 er vådområdet til højre for fairway markeret med røde pæle: Parallel vand hazard.

På højre side af fairway i spilretningen er rough og sandbunker.

 

Hul 14 med fairway, water hazard og green oppe på Arrenakke Bakker. Foto i retning øst i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 14 – udsigt mod fairway:

 

Udsigt over fairway på Hul 14 i retning syd-vest mod bane 13 og længst væk Hul 6 og Hul 5. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 14 – Udsigt fra green med greenskeeper 0g mod fairway:

 

Hul 14 – udsigt fra green mod fairway i retning syd-vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Greenkeeper på Hul 14:

 

Hul 14 på Asserbo Golf Club. Greenkeeper på arbejde. Udsigt mod syd-vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 15 – Asserbo Golf Club:

Hul 15 er et Par 5 Hul med 456 m fra Herre Teested og 375 m fra Dame Teested.

 

Hul 15 på Asserbo Golf Club. Driver slag fra Herre teested. Foto i retning vest i juni 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 15 – Herre Teested:

 

Hul 15 på Asserbo Golf Club. Udsigt fra Herre Teested i retning vest. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen.

 

Udspilsområde:

Til højre er der træer, rough, bunkers og hvide pæle, der markerer out of bounds. Til venstre for fairway er der rough og Hul 12´s green.

 

Udsigt fra Arrenakke Bakker ud over Asserbo Golf Club:

 

Asserbo Golf Club set fra Arrenakke Bakke med vinmarker. Hul 15 ligger forrest i billedet og til højre lige neden for bakken med vinranker. Foto  i retning vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Hul 15 – spil fra Dame Teested:

 

Hul 15.  Asserbo Golf club. Spil fra Dame Teested. Foto i retning vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 15 – fairway med hvide “out of bounds” pæle:

 

Hul 15. Fairway med hvide “out of bounds” pæle i højre side af billedet. Foto i retning vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 15 ´s green of fairway:

Omkring green ligger 2 bunkers.

 

Hul15. Udsigt mod green og fairway i renting syd-øst med Arrenakke Bakker med vinmarker i venstre side og Arresø i højre side af billedet. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Hul 16  Asserbo Golf Club:

Hul 16 er et Par 4 Hul med 401 m fra Herre Teested og 340 m fra Dame Teested.

 

Hul16. Udsigt fra Herre Teested i retning nord. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

På venstre side er der rough og træer og på højre side rough, træer og hvide pæle der markerer out of bounds.

Hul 16:

 

Hul 16. Indspil til green. Foto i retning nord i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 16 – indspil til green:

Omkring green er der 3 sandbunkers og bag green hvide pæle der markerer out of bounds.

 

Hul 16. indspil til green. Foto i retning nord i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Hul 17 – udsigt fra Herre Teested:

Hul 17 er et Par 4 Hul med 291 m fra Herre Teested og 228 m fra Dame Teested.

 

Hul 17. Udsigt fra Herre Teested midt og til venstre i billedet. Til højre ses Herre Teested og fairway på Hul 9. Foto i retning syd i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Udslagsområde:

På begge sider af fairway er der rough og store og små træer.

 

Hul 17 – indspil til green:

 

Hul 17. Indspil på green. Foto i retning syd i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Omkring green:

Foran green er der en stor og en lille sandbunker. Bag green er der træer, rough og grussti.

 

Hul 17 – indspil på green:

 

Hul 17. Indspil på green. Foto i retning syd i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 18 – Asserbo Golf Club:

Hul 18 er et Par 5 Hul med 479 m fra Herre Teested og 384 m fra Dame Teested.

 

Hul 18. Udsigt fra Herre Teested. Foto i retning vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

Udslagsområde:

De første 30-50 meter er der høje træer på begge sider.

Længere fremme i spilretningen er der rough, høje træer og sandbunkers på begge sider af fairways.

 

Hul 18 – fairway:

 

Hul 18 – Fairway. Foto i retning vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Hul 18 – indspil på green:

 

Hul 18. Indspil på green. Til venstre i billedet ses  klubhuset i Asserbo Golf Club. Foto i retning vest i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 18 – Asserbo Golf Club – indspil til green:

Omkring green;

Foran green er der en stor sandbunker.

Bag green er der en grusvej og hvide pæle der markerer out of bounds.

 

Hul 18. Indspil på green. Foto med Klubhuset i Asserbo Golf Club i billedets baggrund. Foto i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hul 18 – udsigt mod green og fairway:

 

Hul 18, Asserbo Golf Club. Udsigt ud over green og fairway i retning øst. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Hygge og stemning i gården af den 4-længede bondegård fra 1795  og som er Klubhuset i Asserbo Golf Club:

 

Hygge og stemmning i klubhuset i Asserbo Golf Club. Til venstre i billedet ses Pro shop og til højre er der indgang til Restaurant med indendørs og udendørs servering. Foto september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Pro shop i Klubhuset i Asserbo Golf Club:

 

Gården i klubhuset i Asserbo Golf Club med Pro shop, match kontor og sekretariatet til højre i billedet. Foto i september 2o14 af Erik K Abrahamsen

 

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i fuld skærmstørrelse.

 

Jeg håber, at denne artikel har inspireret dig.

Hvis du er nybegynder håber jeg også, at jeg har givet dig nogle gode råd og forklaret dig nogle basale golfregler, der godt kan være lidt svære at forstå.

Min artikel indeholder 68 fotos, der alle viser denne enestående smukke natur, som Asserbo Golf Club ligger midt i.

 

Her er min tilgang til golf:

Sæson 2014 er min 4. sæson som golfspiller.

Min første sæson var i 1963, hvor jeg som 18-årig spillede i Århus Golf Club´s 9-hullers bane i Skåde Bakker.

Næste gang jeg spillede var 30 år senere i 2 sæsoner 1993 og 1994 i Gilleleje Golfklub i  Nordsjælland, mens jeg boede i København.

Og nu er der så gået 20 år, hvor jeg i april 2014 købte en måneds startpakke med fællestræning og spil på Par-3 Bane med vejledning i golfspillereglerne samt etikette- og sikkerhedsregler af frivillige mentorer.

I juni 2014 købte jeg et 3 – måneders begyndermedlemsskab med fællestræning og spil på Par-3 bane bl.a. i  Tirsdagsmatcher med vejledning af klubbens frivillige mentorer. I denne periode blev vi undervist af mentorer og professionalle trænere i svingteknik og golfreglerne med henblik på erhvervelse af “Det grønne Golfkørekort”.  I august 2014 købte jeg et fuldtids medlemsskab af Asserbo Golf Club og gennemførte prøven hos klubbens professionelle træner i spil-, sving- og slagteknik samt prøven i golfreglerne. Jeg bestod alle prøver og fik det grønne golfkørekort med adgang til at spille på den store 18 – hullers bane og modtog samtidig Dansk Golf Unions DGU-kort, som er min legitimation for at kunne spille på andre baner end min hjemmebane.

 

Her på Putting Green og Driving Range  ligger hemmeligheden i “øvelse gør mester” i de 3 store golf discipliner:

Det lange spil,

Det kort spil og

Putting.

Fungerer alle 3 spil samtidigt i en 18 hullers runde  giver det dig en god dag med en flot score!

 

Og her er stedet, hvor golfspillet læres og forbedres: Driving Range, Putting green og Indspilsbane for “Det korte spil:

Her ses Asserbo Golf Club´s 2 professionelle trænere på putting green.

Klubben stiller gratis trænings golfbolde til rådighed på Driving Range. Den overdækkede indsamlings bil for trænings golfbolde ses “i arbejde” midt på Driving Range.

 

Asserbo Golf Club. Putting Green, Driving Range til højre i billedet. Til venstre ses Hul 1, hvor Hul 1´s green ligger helt øverst oppe på bakken. Foto i retning syd-øst i september 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Links:

Asserbo Golf Club agc.dk

Artikel: “En hurtig guide til golfreglerne”. Søg på GOOGLE og skriv: en hurtig guide til golfreglerne.

PGA.com

pgatour.com

 

På mange danske golfbaner flages der mandag den 27. oktober 2014 for at fejre dansk vinder af European Tour Perth International i Australien Thorbjørn Olesen, der den 26. oktober 2014 vandt turneringen i 271 slag – 3 slag bedre end nr.2.

Danish golf clubs celebrate danish winner of European Tour ISPS HANDA PERTH  INTERNATIONAL 2014 in Australia Thorbjorn Olesen by  run up the danish white-red flag. Thorbjorn Olesen, age 24 is the first European to win Perth International and becomes the 30th Danish win in European Tour history.

Tournament Leaderboard:

Thorbjorn Olesen: To par: -17. R1: 64, R2: 69, R3: 67, R4: 71, Total 271 – ISPS HANDA Perth International, Lake Karrinyup Country Club, Perth, Australia, 23. oct. – 26. oct. 2014. Link: europeantour.com

 

Asserbo Golf Club fejrer Thorbjørns Olesens sejr med flaget hejst mandag den 27. oktober 2014:

 

Asserbo Golf Club. Der flages mandag den 27. oktober for at fejre dansk sejr i European Tour Perth International 2014 i Australien af Thorbjørn Olesen. Foto den 27. oktober 2014 af Erik K Abrahamsen

 

Tekst og fotos Copyright Erik K Abrahamsen 2014

All rights reserved

 

Melby, Nordsjælland den 16. oktober 2014

De bedste hilsner

Erik

Opdateret den 27. oktober 2014

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *