Om

Velkommen til min hjemmeside – Welcome to my homepage.

Alle mine 294 artikler er samlet i 15 kategorier:

historie, kultur, natur, miljø, sundhed, sport, politik, spiritualitet, vinter, Laurits Tuxen (1851-1927), Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Flådestation Grønnedal, Copenhagen 1000 years history on walk 1-4 og Apocalypse of Jesus Christ part 1-7.

På siden “Kontakt” findes en søgerubrik, hvor du kan indtaste ovennævnte kategorier samt ethvert relevant søge ord.

 

Men alle mine 294 artikler kan også findes ved at GOOGLE med få søgeord, f.eks.:

Skriv danculture.dk efterfulgt af en af ovennævnte kategorier, f. eks:

“danculture.dk historie”

Ønsker du at se alle mine 294 artikler og mere end 9000  fotos kan de ses på GOOGLE ved at klikke på denne tekst:

site:www.danculture.dk erik k abrahamsen – Google-søgningwww.google.com

eller søg her efterfølgende i denne kategori “OM”, som giver adgang til alle mine artikler og fotos.

 

To find all my 294 articles go to GOOGLE and write “danculture.dk” and a category, for instance “History”:

or click on text: 

site:www.danculture.dk erik k abrahamsen – Google-søgningwww.google.com

On my homepage in kategori KONTAKT you will find a “search”, where you can write the above mentioned 15 categories or/and write every word, which is relevant for your search.

 

 

Solnedgang, Liseleje Strand, Nordsjælland fredag den 3. september 2021 – aftenbadning og travetur med hunden:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Liseleje Strand ved solnedgang. Udsigt mod øst med Tisvildeleje helt ude i horisonten. Foto den 3. september 2021 kl 19.30 af Erik K Abrahamsen.

Solnedgang, Liseleje Strand, Nordsjælland fredag den 3. september 2021 – udsigt mod granit bølgebryder “Pynten” bygget 1917 med oplagsplads for fiskerbåde:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Liseleje Strand, Nordsjælland. Solnedgang kl ca. 19.45. Udsigt mod vest til bølgebryder “Pynten” bygget 1917 med oplagsplads for fiskerbåde. Foto 3. september 2029 af Erik K Abrahamsen.

 Vinter 2021 – udsigt til min have i Melby, Nordsjælland torsdag den 14. januar 2021 kl 11.30 – solen står lavt på himlen:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Udsigt mod min have vinteren 2021. Foto i retning syd den 14. januar 2021 af Erik K Abrahamsen.

Forår 2021, den 7. april 2021- udtynding af min træbevoksning (med benzin motorsav) og græsplænens vilde selvsåede mos bevoksning (med elektrisk drevet mos lufter) i min have i Melby – nu står solen højt på himlen:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Forår, april 2021. Forårs arbejde i min have – her udtynding (luftning) af selvsået mos i min græsplæne. Foto i retning syd den 7. april 2021 af Erik K Abrahamsen.

Forår 2021, den 17. maj 2021 – efter en april måned med minimal nedbør har det regnet næsten hver dag i de første 15 dage af maj måned, allerede 60 mm nedbør mod normalt 40 mm gennem hele maj måned. Det har betydet at græsset i min græsplæne er skudt i vejret og står grønt og flot om formiddagen kl. 9 den 17. maj 2021:

Udsigt mod min have med mit ca. 400 m2 store skovområde i baggrunden:

Egetræet midt i haven er selvsået omkring 1998, mens de 2 store birketræer længst bort er plantet i 1968. Alle de andre træer er selvsået – sprunget i skov siden 2001:

I Danmark på 44.000 km2 er kun 2% af vor natur VILD NATUR, som passer sig selv. Jeg har valgt at bevare halvdelen af min grund som VILD NATUR.

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Udsigt mod min have mandag den 17. maj 2021 kl 9. Forår i morgenlys. Foto i retning mod syd af Erik K Abrahamsen.

Og sådan er lyset samme dag den 17. maj 2021 eftermiddagen kl 15:

Bemærk sollysets indfald på træer og græsplæne på de 2 fotos optaget med 6 timers mellemrum, kl 9 og kl. 15.

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Udsigt mod min have eftermiddag kl 15 den 17. maj 2021. Foto i retning syd af Erik K Abrahamsen.

Min grund er på 1628 m2, hvor mit fritidshus i træ er på 86 m2. Min grund grænser ud til Melby Enghavevej og i dette område af min have stod indtil 1999 ca. 25 stk  14-18 m høje træer plantet i 1968. Stormen den 3. december 1999 væltede 15 store træer. Jeg ryddede hele området på ca. 400 m2 for alle træer, fjernede et 10 cm nåle lag og lod det hele springe i skov. Idag 20 år efter – forår 2021 er det ca. 400 m2 store skovområde bevokset med mere end 50-70 stk 10-12 m høje træer – løvfældende og stedsegrønne – ialt 17 forskellige arter.

Jeg anlagt denne sti midt igennem min lille skov, som efter 20 år består af ca. 50-70 stk 10-12 m høje træer, forår den 17. maj 2021:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Sti i min lille skov på ca. 400m2, som efter 20 år idag består af ca. 50-70 stk 12-14 m høje træer, som grænser op til Melby Enghavevej. Foto den 17. maj 2021 af Erik K Abrahamsen.

 

Sti i min lille skov på ca. 400 m2, som efter 20 år idag består af ca. 50-70 stk 10-12 m høje træer, som grænser op til Melby Enghavevej:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Sti i min lille skov på ca. 400 m2 som grænser op til Melby Enghavevej. Foto den 19. maj 2021 af Erik K Abrahamsen.

Efterår, november 2021.

Denne nu ca. 5 m høje  LØN fik jeg i 60 års fødselsgave 4. august 2005. Den var da 1,5 m høj  og dengang i 2005 det højeste træ i min lille 400 m2 skov:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.

Efterår, november 2021. Da jeg plantede den i 2005 var den 1,5 m høj og idag er den 5 m høj. Foto november 2021 af Erik K Abrahamsen.

CLICK ON TEXT:

Klik på foto og brug din zoom kontrol og du ser det i stort format.
Gribskov Nordsjælland. Vejen der fører fra hovedlandevejen ca. 1000 m frem til Store Gribsø. Ideelt for skiløb og kælkning. Foto 15. januar 2021 kl 12 af Erik K Abrahamsen.

 

Click on text: 

 

 

 

“danculture.dk sundhed”  eller klik på teksten: 

Unikt træningsprogram for alle aldersgrupper giver dig optimal sundhed hele livet

Stress i tre stadier: alarm-, modstands- og udmattelsesreaktionen

Træningsprogram for stimulation af kroppens belønningssystem

Frihed fra selvdestruktiv stofmisbrug

Hemmeligheden i optimal sundhed hele livet igennem

 Kroppens bio-balance – basis for din overlevelse og velbefindende

 

“danculture.dk golf” eller klik på teksten:

“danculture.dk sport” eller klik på teksten:

 

“danculture.dk natur” klik på teksten: 

“danculture.dk history” eller klik på teksten:

Mindehøjtideligheden i Mindelunden i Ryvangen 4. maj 2015 – 70 års dagen for Danmarks befrielse

OG KLIK på BILLEDER – da finder du artiklerne! 

 

“danculture.dk Fredensborg Slot ” eller klik: Fredensborg Slotshave genskabt – en perle i europæisk barokhave arkitektur

Fredensborg Castle winter 2016 – experience the unique baroque garden covered with snow, sun and blue sky

“danculture.dk EU´s grønne vej” (2 tv udsendelser på ca. 30 min.: “Forbrug og sundhed” og “EU og Landbruget”, 2008-09), klik på tekst:

EU´s grønne vej — forbrug og sundhed. |www.danculture.dk

EU´s grønne vej og landbruget. |www.danculture.dk

eller

“danculture.dk sundhed”. 30 min. TV-udsendelse: “Trafik, støj og forurening på Nørrebro”, 2010 eller

“danculture.dk Flådestation Grønnedal”  klik på teksten: Flådestation

eller

“danculture.dk kystsikring langs Nordsjællands kyst” ( 7 artikler) eller

“danculture.dk Christiania” (10 articles) og 30 min. tv-udsendelse: Google, skriv: “Christianias fremtid – konflikt eller dialog”.

 

 

“danculture.dk  Experience Copenhagen” (24 articles) or click on text:

“danculture.dk Copenhagen Inner Harbour” (16 articles) or Google text: 

 

“danculture.dk winter Denmark” (32 articles) click on text:

 

 “danculture.dk North Sealand Denmark” (30 articles) or click on text:

Fredensborg Castle winter 2016 – experience the unique baroque garden covered with snow, sun and blue sky

 

“danculture.dk Aarhus – Denmark second largest city”, Google my article:

 “Visit Aarhus – Denmark´s second largest city with Cathedral, Botanical Garden and The Old Town among the happiest people in the world”.

 

“danculture.dk Danish resistance second world war 1940-45” or click on text:

The danish Resistance against the German occupation of Denmark 1940-45 under World War 2.

 • Click on “Pictures” when you are on GOOGLE, which will open thousands of my photos and all my articles.

 

Erik K Abrahamsen Blog (tvndk) is my second homepage, started 2008 with 36 articles (click on text):

erik k abrahamsen blog – Google-søgning

tvndk – Google-søgning

“Nature” click on text Natur

 

 

 

“danculture.dk Laurits Tuxen” (3 artikler)

or click on text:

Laurits Tuxen (1853-1927) private photo album 1902-27 – everyday life with artistic work, party, hunting and relaxation in Skagen, Denmark

 

“danculture.dk tegninger” (15 artikler) eller (klik på teksten):

Kunsten at se – tegninger og fotos fra skov og strand syd for Aarhus |www.danculture.dk

 

“danculture.dk spiritualitet” (10 artikler) eller (klik på tekst):

Livet med Gud – kristen spiritualitet |www.danculture.dk

“danculture.dk Romerbrevet” eller

“danculture.dk bønnen fadervor” eller

“danculture.dk Apocalypse” ( 8 artikler) or click on text

Apocalypse of Jesus Christ – PART 7 – unveiling The Throne in Heaven, The Lamb Slain, The Bride, The Rapture, The second coming of Jesus Christ, The Final Judgement and The New Heaven and The New Earth

To find all my articles about christianity write on GOOGLE: “danculture.dk Jesus”

 

“danculture.dk Nationalpark Kongernes Nordsjælland”  eller klik 

 

“danculture.dk mindesmærke Kastellet” eller klik 

Det nationale monument for danskere i udenlandsk mission siden 1948

 

“Erik K Abrahamsen  5 gåture i København”. Klik på teksten 5 gåture i København 

 

Klik også på “Billeder” når du er inde på Google, som så åbner op for mere end 9000 af mine fotos og de 287 artikler, hvori det enkelte foto indgår.

 

 

Et kort overblik over mit liv – MIN HISTORIE:

 

Jeg vil skrive til dig i et sprog, der er forståeligt, enkelt og inspirerende.

Mit mål er efter bedste evne at skrive artikler om emner, der vil give dig viden, indsigt, overblik og sammenhæng.

 

I write to you in a language easy to understand and inspiring.

My goal is to write articles about subjects there will give you knowledge, insight, overview and context.

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Hyllingebjeg, Liseleje, Nordsjælland. Erik Kristian Abrahamsen, født 4. august 1945 i Skagen. bosat Aarhus 1945-83, i København 1983-2012 og siden 15. november 2012 fast bopæl i mit fritidshus i Melby. Her står jeg med udsigt over Kattegat i der fjerne. Foto: april 2013.
Hyllingebjerg, Liseleje, Nordsjælland. Erik Kristian Abrahamsen, født 4. august 1945 i Skagen. Bosat Aarhus 1945-83, i København 1983-2012 og siden 15. november 2012 fast bopæl i mit fritidshus i Melby, Nordsjælland. Her står jeg 2 km fra mit hjem med udsigt over Kattegat i der fjerne. Foto: april 2013.

Den 4. august 2017 fyldte jeg 72 år.  Alle mine tusinder af personlige til – og fravalg gennem hele mit liv har ført mig til det sted, hvor jeg er idag: fysisk, mentalt og åndeligt. Jeg har været heldig gennem min barndom og opvækst at have en far og mor som kunne “læse” min karakter og udvikle min karakter som menneske gennem deres opdragelse, som var præget af kærlighed, frihed, ansvar, humor og respekt.

Vor mor Birthe Ursula født 1916 med min lillesøster Helle født maj 1947 på armen sammen med min storesøster Marianne født 1943 til højre  og jeg  Erik Kristian født 1945 yderst til venstre på foto:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Birthe Ursule født 1916 med sine 3 børn: Helle født 1947 på armen, jeg Erik Kristian født 1945 og storesøster Marianne født 1943. Foto 1947
Vor mor Birthe Ursule født 1916 med sine 3 børn: Helle født 1947 på armen, jeg Erik Kristian født 1945 og storesøster Marianne født 1943. Foto 1947 6 x 7 cm i Store Torv 18, Aarhus.

 

I 1950´erne var far og mor hvert år på 4 ugers ferierejser til: Israel med skib fra Genoa med besøg  i Rom, Jerusalem, Athen og Venedig 1954, Spanien i bil 1956, USA vest- og østkyst 1957, Egypten 1958 og Rusland 1958 for at opleve landenes kultur og folkeliv. Vor familie havde gennem 13 år ung pige, som var vor reservemor under fars og mors lange rejser, så vi havde normal hverdag med skole og fritidsinteresser.

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

KIrsten - vor ung pige fra 1945-58 var som en mor for os. Fra venstre sammen med Erik, født 1945, Helle født 1947 og Marianne født 1943. Foto i vor have Gentoftevej 21, Aarhus. Marianne
Kirsten – vor ung pige fra 1945-58 var som en mor for os. Fra venstre  Erik, født 1945, Kirsten (1928-2015), Helle født 1947 og Marianne født 1943. Foto ca. 1953 af min mor Birthe Ursula (1916-2000), datter af Yvonne Tuxen (1894-1987) i vor have Gentoftevej 21, Aarhus.

 

Jeg har fra jeg var helt lille haft let ved at få gode venner af begge køn. Jeg var altid ude at lege og på opdagelse i naturen – alene eller med søskende og venner og da jeg boede som nabo til skov, strand og Zoologisk Have blev jeg tryg ved at gå på opdagelse i alle skovene syd for Aarhus: Marselisborgskovene.

Aarhus Zoo børnecirkus sommersæson 1951:

Vi er 5 pladsdrenge, der servicerer både publikum og de optrædende børn med deres redskaber og holder styr på optrædende dyr bl.a. lamaer, geder, hunde og ponyer. Jeg står som 6-årig iført sherif uniform – som den mindste i midten blandt 4 cowboys:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Århus Zoo børnecirkus sæson 1951. – 5 pladsdrenge. Her står jeg som 6 årig i midten iført sherif uniform omgivet af cowboys. Foto af min mor Birthe juli 1951.

Før børneforestillingen var vi optrædende børn på rundtur i Zoologisk Have for at reklamere for forestillingen – her sidder jeg iført min sherif uniform midt blandt børne klovnene:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.


På rundtur i Zoo for at reklamere for den netop forestående børneforestilling. Jeg sidder midt blandt børneklovnene iført min sherif uniform. Foto af min mor Birthe sommer 1951.

 

Jeg optrådte i Cirkus Zoo børnecirkus i 1951-52, red på heste i Marselisborgskovene i week-end´er sammen med 10-15 ryttere på lange ture 1958-60, spillede badminton, tennis og bordtennis 1956-64 og gik til dans fra jeg var 7 – 17 år. Hver vinter fra 4 års alderen kælkede vi, løb på skøjter og sted på ski i skovene 500 m fra vort hjem.

Min far inkluderede mig i både hans fritids- og arbejdsliv. Fra jeg var helt lille lærte far mig al praktisk havearbejde og renholdelse af fortov og vejbane hele året rundt. Fra 10 års alderen var det mig, der havde ansvar for al dette praktiske havearbejde året rundt og fra 14 års alderen også for fældning og beskæring af træer og buske. Jeg elskede det og det gav mig gode praktiske færdigheder, der er kommet mig  til gode hele mit liv frem til idag. Fra jeg var 16 år i september 1961 hjalp jeg far hver onsdag som klinikassistent i fars lægepraksis frem til fars død i november 1962. Det var en gave for mig, at opleve far midt i sit arbejde med sine patienter.

Og mor var en sportskvinde. Fra ung pige spillede mor tennis og dyrkede ridning i Hellerup. I Aarhus havde mor egen hest og stillede op i ridekonkurrencer og rideopvisninger i Aarhus Ridehal. Mor inspirerede os 3 børn til at dyrke de sportsgrene, der passede til vor psyke og kondition. Og denne glæde ved sport og motion har vi 3 søskende holdt fast i lige til idag. 

Både far og mor har været deltagende i vore ofte svære livsvalg. De har udtrykt til hver af os, at vi hver især må finde den vej i livet, som vil gøre os lykkelige. Og har støttet op omkring os hele livet igennem.

Mor og far blev gift den 14. marts 1942 i mine bedsteforældres (Yvonne og Flemming Wulff) villa på Svanemøllevej 27, København Ø. Mor var efter 2 års (1933-35 fransk studier i Mons, Belgien konverteret til Den katolske Kirke, mens min var var protestant og fraskilt. Med tilladelse fra Paven i Rom via Biskoppen i Danmark kunne far og mor giftes – dog ikke i en kirke men privat af dansk katolsk præst:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Mors og fars bryllup den 11. marts 1942. Svanemøllevej, Hellerup.
Mors og fars bryllup den 14. marts 1942 på Svanemøllevej 27, København Ø. De mødtes sommeren 1941 i Aarhus hos fælles venner og blev gift 9 mdr. efter. Far og mor fik 21 vidunderlige og lykkelige år sammen til daglig opmuntring og glæde for os 3 søskende. Foto 1942.

Far døde efter 3 ugers sygdom den 12. november 1962. Vi kunne fortsat bo i vort barndomshjem Gentoftevej 21  tæt på venner, skole og fritidsaktiviteter. Mor blev ansat som chefguide i sprogene engelsk, fransk og italiensk hos Aarhus Turistkontor samt sekretær for skolebestyrer på Forældreskolen.

Erik Kristian Abrahamsen
Erik Kristian Abrahamsen, født 4. august 1945 i Skagen, Danmark. Pasfoto juni 1959.

 

I min artikler (klik direkte på teksten):

Kunsten at se – tegninger og fotos fra skov og strand syd for Aarhus og

Nuets nærvær i livet, naturen, musikken, maleriet, tegningen, litteraturen, skuespillet og i dansen

kan du læse om min barndom og ungdoms paradis mellem 1949-1972. Artiklen kan også findes i kategori “Kultur” og klik på “Older Entries”.

 

På min anden hjemmeside Erik K Abrahamsen Blog (tvndk.wordpress.com) har jeg skrevet artiklen:

Aarhus i sne-dragt lillejuleaftensdag 2009

Kan også søges i kategori “Barndommens gade”.

Mit barndomshjem 1949-68, Gentoftevej 21, Aarhus:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Gentoftevej 21, 8000 Aarhus C. Mit barndomshjem 1949-68. Gennemrenoveret  ca. 2012-15 med inddragelse af loft og kælder til beboelse. Foto den 18. maj 2017 af Erik K Abrahamsen.

 

Gentoftevej 21, Aarhus. MIn lillesøster Helle født 1947 og jeg i vor have august 1964. Foto august 1964.
Gentoftevej 21, Aarhus. Min lillesøster Helle født 1947 og jeg i vor have august 1964 – et par dage før min afrejse til Søværnets Eksercerskole i Auderød, Nordsjælland. Foto august 1964.

3 store livsvalg førte mig som ung ind på min helt egen vej gennem livet:

LIVSVALG 1:

Som 18-årig – i 3G i foråret 1964 – besluttede jeg, at jeg ikke ville læse medicin umiddelbart efter studentereksamen i juni 1964,

Nybagt matematisk/fysisk student fra Marselisborg Gymnasium sommeren 1964 i Italien:

Erik K Abrahamsen, Rimini,Italien. Med 3 studenterkammerater på mferie i Rimini, Firenze og San Marino juli 1964.
Erik K Abrahamsen, Rimini,Italien. Med 3 studenterkammerater på ferie i Rimini, Firenze og San Marino juli 1964.

 

 

men i stedet gå ind i militæret og aftjene min værnepligt i Søværnet fra 18. august 1964. Det førte mig til 9 mdr. som marinesoldat på Flådestation Grønnedal, Grønland fra 1. november 1964 – 15. august 1965. Se min artikel (klik på teksten):

Flådestation Grønnedal – et grønlandsk paradis oplevet vinteren 1964-65

Artiklen kan også findes i kategori “Vinter”, klik på “Older entries”.

 

Erik K Abrahamsen født 4. aogust 1945 i Skage. Søværnets Eksercerskole i Auderød, Nordsfælland. Foto august 1964
Erik K Abrahamsen født 4. august 1945 i Skagen. Søværnets Eksercerskole i Auderød, Nordsjælland. Foto august 1964

 

LIVSVALG 2:

Under det grønlandske forår 1965 tog jeg beslutning om at rejse et år Jorden Rundt på stop. Den rejse påbegyndte jeg  den 27. september 1965 lige efter afmønstring fra Søværnet, arbejdede som vinplukker i Frankrig i 2 uger og påmønstrede dansk fragtskib i udenrigsfart som sømand i 5 mdr. for at tjene til rejsen og besøgte på et år 31 lande. Om denne jordomrejse på stop fra 27. september 1965 – 5. september 1966 kan du læse i mine 2 artikler (klik på teksten):

Jorden rundt på stop 1965-66

og

Visiting Hill Tribe White Maew Group near Chiang Mai july 1966

Du kan også finde dem i kategori “Kultur”. Klik på Older Entries.

Tegning over min 1 års rejse “Jorden rundt på stop” fra 27. september 1965 – 5 september 1966:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

 

Jorden rundt på stop 1965-66. Tegning 1966 Erik K Abrahamsen
Jorden rundt på stop 1965-66. Tegning 1966 Erik K Abrahamsen.

 

 

LIVSVALG 3:

Efter 3 års teoretiske medicinske studier ved Aarhus Universitet fra 7. september 1966 til 1. december 1969 besluttede jeg, at jeg ikke ville fortsætte mine lægestudier. Jeg havde gennemført og bestået alle de obligatoriske teoretiske og praktiske øvelser i kemi, biokemi, histologi, anatomi, fysiologi og medicinsk statistik og genetik samt filosofikum  og indskrev mig  til eksamen i 1. del af den medicinske embedseksamen i efteråret 1968.

Attesthefte til 1.del for stud.med. Erik Kristian Abrahamsen(641394), Aarhus Universiteet, 1966-68:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Attesthefte til 1. del for sted med Erik Kristian Abrahamsen
Attesthefte til 1. del for stud. med. Erik Kristian Abrahamsen.1966-68. Det medicinske fakultet, Aarhus Universitet. Scannet 2017.

Min farfar Anton Kristian Abrahamsen (1864-1931) var praktiserende læge i Maribo 1895-1931 og min far Poul Kristian Abrahamsen (1903-62) var praktiserende læge i Harlev 1932-40 og Aarhus 1940-62. Farfar var skibslæge 1 år på udvandringsskib mellem København og New York 1894-95 – et år før min oldefar Laurits Tuxen (1853-1927) og min oldemor Ursule de Baisieux (1862-99) begge besøgte Moskva, hvor oldefar malede kroningen af Zar Nikolaj den 2 i Uspensky Katedralen den  26. maj 1896, se min artikel (klik på teksten): Tsar Nikolaj 2 coronation in Uspensky Cathedral in Moscow 1896 . Far var skibslæge på ØK skib mellem København og Bangkok via Suezkanalen 1931-32.

Medicin studerende Sept. 1966 – nov. 1969, Aarhus Universitet:

Erik Kristian Abrahamsen
Erik Kristian Abrahamsen. Foto WEEG, Aarhus den 6. december 1966.

Jeg havde under mine medicinske studier fra 5. sept. 1966 – 1. dec. 1969 arbejdet som sygeplejevikar under Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL) på 5 danske sygehuse og kommet til den konklusion, at sygdom i overvejende grad skyldtes dårlig livsstil, dårlige arbejdsbetingelser, forurening af luft, jord og vand og fattigdom. Jeg ville en anden vej i mit liv – væk fra fokus på sygdomme til fokus på sundhed og forebyggelse. Det valg har jeg ALDRIG fortrudt. Det blev begyndelsen på et  liv i glæde, inspiration og stor frihed lige frem til idag i 2017.  Så mit fokus fra 1970-87 var politisk økologisk og jeg involverede mig aktivt i de grønne bevægelser, der med oplysning og viden kæmpede for den begyndende grønne omstilling mod sunde økologiske madvarer og energi baseret på vind, vand og sol. Samtidig underviste jeg i sund livsstil, anatomi, stress og biomechanics.

Alt dette kan du læse om på min hjemmeside her. Gå ind under Kategori “Politik”og du kan læse om et par af mine personlig henvendelser til Regering og Folketing mellem 1976-2015. I kategori “Sundhed” kan du finde mine artikler om sundhed og forebyggelse bl.a.Beskyt dig mod giftstoffer i dit nærmiljø og Optimal føde der fornyer din krop og i kategori “Laurits Tuxen 1853-1927” kan du læse min artikel Livet i Villa Dagminne – arbejde, fest, jagt og afslapning i Laurits og Frederikke Tuxens atelier og sommerbolig i Skagen.

 

Mine udlandsrejser 1955-2007:

Skiferie, december 1955. Tog til Østrig og Schweiz, 10 dage, Familietur.

Ferie, juli 1959, bustur til Tyskland, Østrig, Italien og Schweiz, 15 dage, sammen med min bedste kammerats familie..

Ferie i Palma de Mallorca, Cala Mayor, Spanien Juli 1961, flyrejse, 15 dage, med familie:

Klik på fotos og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Las Palma, Mallorca july 1961. PÅ ferie med hele familien: Far Poul Kristian Abrahamsen (1903-62), mor Birthe Ursula (1916-2000) min soresøster Marianne født 1943, min lillesøster helle født 1957 og jeg Erik K ristian født 1945. Foto åpå Pepes bar i Cala Mayor julu 1961.
Palma de Mallorca, Cala Mayor, Spanien juli 1961. På ferie med hele familien: Far Poul Kristian Abrahamsen (1903-62), mor Birthe Ursula (1916-2000), min storesøster Marianne som nybagt student født 1943, min lillesøster Helle født 1947 og jeg Erik Kristian født 1945. Foto på Pepes bar i Cala Mayor, Palma de Mallorca, juli 1961.

 

Skiferie i Norge, 1961 og 1962, i 1 G og 2 G sammen med 30 elever fra Marselisborg Gymnasium i Aarhus.

Marinesoldat på Flådestation Grønnedal, Grønland 1. nov. 1964- 15. august 1965, 9 mdr. tjenstgørende  i Operationsrummet i Grønlands Kommando (O-rum skriver) og Meldecentralen under Grønnedal Flådestations telegraf. Se min artikel (Klik på teksten):

Udsigt fra toppen af det 4-500 m høje Morgenfjeld ned mod Flådestation Grønnedal med havneanlæg, administrations- og mandskabsbygninger og Arsuk fjord, Grønland, foto den 5. december 1964:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

På skitur til hytte på Morgenfjeld i 4-500 m højde. Udsigt mod Flådestation Grønnedal og Arsuk fjord, Grønland. Foto den 5. december 1964 af Erik K Abrahamsen.

Læs min artikel på danculture.dk om min 9 mdr. ophold i Grønnedal, klik på teksten:

Flådestation Grønnedal – et grønlandsk paradis oplevet vinteren 1964-65

“Jorden rundt på stop”, 27. sept. 1965 – 5. sept. 1966. Besøg: Tyskland, Belgien, Frankrig, Italien, Schweiz, Holland, U.S.A. (Newark, Brooklyn, New Orleans, Baltimore og Philadelphia, ialt 24 dage til kaj), Den Dominikanske Republik (ialt 14 dage til kaj), Suez-kanalen gennem Ægypten, Sudan, Iran, Irak, Kuwait, Bahrain, Saudi-Arabien, Juguslavien, Grækenland, Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien, Ceylon (Sri Lanka) ialt 30 dages ophold, Singapore, Thailand (ialt 30 dages ophold), Philippinerne, Hongkong, Japan (ialt 14 dages ophold), Rusland, Sibirien, Sverige. Hele rejsen sammen med soldaterkammerat. Fra 25. november 1965 – 20. april 1966 var jeg ansat som koksmath på dansk fragskib “Gautatyr” i udenrigsfart med påmønstring i Hamborg og sejlads over Atlanterhavet til New York dernæst Det Caribiske Hav, Den mexikanske Golf, igen over Nordatlanten, Gibraltarstrædet, Middelhavet,  Suezkanalen, Rødehavet, Indiske Ocean, Arabiske Golf, Persergolfen og tilbage samme vej med afmønstring i Genoa, Italien 20 april 1966 – 145 dages arbejde uden en eneste fridag fra kl. 06-19 med 3 timers pause fra kl 13-16. Fra 24. april på stop og med bus,tog, fly og skib fra Italien via Afghanistan, Indien, Thailand til Japan og hjem til Danmark med fly gennem Rusland. Se min artikel (Klik på teksten):

Jorden rundt på stop 1965-66

På stop til Nordkap og Kirkenes i Norge, juli 1967, 21 dage, alene tur.

4 ferier til Las Palmas, Spanien 1967, 1969 plus Spansk Sahara og Marokko ialt 30 dage, 1972 og 1974, alene ture.

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Las Palmas, Grand Canaria, Spanien i april 1969. Tegning af Erik K Abrahamsen. Copyright 2012 Erik K Abrahamsen
Las Palmas, Grand Canaria, Spanien i april 1969. Tegning af Erik K Abrahamsen. Copyright 2012 Erik K Abrahamsen

4 mdr. tur med fly og tog til Israel og Grækenland juli-oktober 1970, 2 mdr. som frivillig arbejder og på sprogskole (Ulpan) i Kibbutz Kfar Blum i Galileæ. På ture til bl.a. Haifa, Tiberias, Jerusalem, Massada, Ein Gedi, alene.

I Kibbuts Kfar Blum i Nord Israel juli-august 1970:

Erik i Kibbuts Kfar Blom i Nord Israel i juli-august 197=. Jeg arbejde som frivilli frugtplukker, bygningsarbejder og gartner. Foto juli 1970.
Erik i Kibbuts Kfar Blum i Nord Israel i  2 mdr. i juli-august 1970. Jeg arbejdede som frivillig frugtplukker, bygningsarbejder og gartner 4 timer pr. dag og gik på international sprogskole de andre 4 timer pr. dag. Foto juli 1970.

På stop til Tyskland, Schweiz, Frankrig og Italien, 4 mdr. juni-nov. 1972, 3 uger på fransk sprogskole i Lausanne, Schweiz, alene.

August-September 1978: På stop til Tyskland, Frankrig (Rivieraen), Italien (Genoa, Pisa, Firenze og Milano), Schweiz og Holland, 40 dage, alene.

Sverige april-august 1980, arbejdede på intensivafd. på Sahlgrenska Sygehus, Gøteborg som sygeplejevikar i 4 mdr. plus rejse til Gotland, alene.

December 1980, London, England, 30 dage, alene.

Skiferie Norge 1982, 10 dage med venner.

Ferier i England og Wales 1982 og 1984. Studietur i Biomechanics juli 1985 i Birmingham, England alene.

Skiferie i Norge i 1987, 9 dage skilærer for elever på dansk efterskole.

30 dage i London, England 1991. Alene.

10 dage på skiferie i Norge 1994 sammen med min stedsøn Jonas på 14 år, som jeg lærte at stå på ski og boede på samme hotel, hvor jeg i gymnasiet var på skiferie i 1961 og 1962 (Sulseter Fjellstue i Vinstra, Gudbrandsdalen).

15 dages tur januar 1995 til Israel og Sinai, Sankt Catharina Kloster ved Moses Bjerg, Sharm El- Sheik i Ægypten med fly og bus, alene.

Tur til Paris med bus/fly, 10 dage juni 2001, med venner og deres barn på 3 mdr..

Tur til Rom med fly, juni 2003 i 8 dage med venner med deres børn på 2 og 1 år.

Tur i egen bil til Nordsverige (Sundsvall, Østersund og Åre) i 14 dage, Juli-august 2006, med venner.

Tur til Bruxelles og Strasbourg marts 2007 for at optage 5 TV udsendelser over tema “EU indefra”, financieret med tilskud på 200.000 kr. fra Folketingets Europa Nævn til fremme af oplysning om EU, 10 dage sammen med 3 frivillige medarbejdere på Nørrebro Lokaltv, N-tv.

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Samsø, Danmark. Stranden nord for Koldby Kaas. Tegning, 24 x 17 cm. Tegnet den 24. maj 1969 af Erik K Abrahamsen.
Samsø, Danmark. Stranden nord for Koldby Kaas. Tegning, 24 x 17 cm. Tegnet den 24. maj 1969 af Erik K Abrahamsen.

Arbejdede på 19 danske hospitaler på specialiserede sengeafsnit og på intensiv- og opvågningsafdelinger i perioden 1967 – 74 som deltids sygeplejevikar og voluntør i intensiv sygepleje (bl.a. respirator behandling) under FADL (Foreningen af danske lægestuderende). Hovedparten af vagterne var enten 12 timers dagvagt fra kl.07-19 eller 12 timers aften/nattevagt fra kl.19-07:

Århus:

Århus Kommunehospital (17 specialicerede afdelinger), Århus Amtsygehus og Marselisborg Hospital 1967-74.

København:

Rigshospitalet, Frederiksberg Hospital, Bispebjerg Hospital og Sundby Hospital  1967-70.

Jylland:

Ålborg Sygehus Nord, Ålborg  Sygehus Syd, Thisted Sygehus, Viborg Sygehus, Randers Sygehus, Hobro Sygehus, Grenå Sygehus, Silkeborg Sygehus, Brædstrup Sygehus, Horsens Sygehus, Sønderborg Sygehus og Åbenrå Sygehus 1969-74.

 

Der er så megen vigtig og spændende viden, som ikke formidles på en klar, overskuelig og humoristisk måde. Det er mit mål, at jeg kan levere DEN “vare”. At du vil få et umiddelbar oplevelse af, at det er vigtigt og inspirerende for dig.

Jeg vil give dig viden, så du opnår indsigt og motivation for at tage ansvar for dit liv og for selv at søge ny viden, som er relevant og vigtig for dig. For at du kan udvikle dig – åndeligt, mentalt, følelsesmæssigt, intellektuelt og kropsligt.

Jeg har skrevet artikler om min egen rejse gennem livet. Jeg har en 12-generationers dokumenteret ballast af kristne forfædre i min families stamtræ, klik på tekst:

9 generationer af slægten Tuxen – 5 præster, 3 søofficerer og en kunstner

Det har velsignet min familie gennem mere end 500 år og det samme er sket i mit liv. Du kan læse om dette i mine artikler under Kategori Spiritualitet, bl.a. Livet med Gud – kristen spiritualitet og The eternal truth of the life and teaching of Jesus Christ.

 

De bedste hilsner

Erik

 

 

Erik Kristian Abrahamsen. Født 4. august 1945 i Skagen. Bosat 1945-83 i Århus. Fra 1983-2012 i København og fra november 2012  fast bolig i mit fritidshus i Melby, Nordsjælland. Foto: 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

All my photos  in 294 articles (more than 9000 photos) on my homepage Danculture.dk  and in my 36 articles on my second homepage Erik K Abrahamsen Blog (tvndk.wordpress.com) are genuine – no photos are manipulated by cutting, sharpness, color etc. – what I see through my digital camera lens is what I install in my articles. That is realism and that is my photo philosophy!

 Artikel i danculture.dk den 6. februar 2010: “Isvinter ved Bellevue, Klampenborg ud til Øresund”:

Foto af Erik K Abrahamsen, 31. januar 2010.

Design: Arkitekt Arne Jacobsen 1932.

Bellevue, Klampenborg. Arkitekt Arne Jacobsen: Livredder udsigtspost. Artikel i danculture.dk den 6. februar 2010: “Isvinterved Bellevue, Klampenborg ud til Øresund”. Foto af Erik K Abrahamsen, 31. januar 2010

Ønsker du at se et stort udvalg af de flere end 9000 fotos, der indgår i 294 artikler på min  hjemmeside “Danculture. dk”, da kan du søge på GOOGLE og skriv:

 

 Danculture.dk , eller “Erik K Abrahamsen photos”,  eller “danculture.dk Erik K Abrahamsen” eller “Grønnedal Erik K Abrahamsen”

Klik billeder

og klik derefter på et enkelt billede og du ser den artikel, hvori billedet indgår.

 

Grønnedalsforeningen groennedalsforening.dk har udgivet mit beretning om mit 9 mdr.´s ophold som værnepligtig marinesoldat (1. nov. 1964-15. aug. 1965) på Flådestation Grønnedal, Grønland som digital bog på 44 sider:

Kan frit downloades her ved klik på foto:

Billedresultat for erik k abrahamsen grønnedal
1577 × 2240Billeder kan være underlagt ophavsretFå flere oplysninger
Ovenstående beretning indgår sammen med 4 andre beretninger fra Flådestation Grønnedal, Grønland i bog som Grønnedalsforeningen udgav den 23. marts 2019: “GRØNNEDAL – et tilbageblik”, 1954-71. Forfattere: Bent Krag, Henning Pehrson, Melvin Pedersen, Erik K. Abrahamsen og Henrik Stilborg. Bogen er på 336 sider og kan købes via Grønnedalsforeningens hjemmeside, klik: groennedalsforening.dk
Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.
Bog. “Grønnedal – et tilbageblik”, 336 sider, indbundet. Udgivet gennem Grønnedalsforeningen den 23. marts 2019. Redigeret af Jan Bøgsted. Foto december 2020 af Erik K Abrahamsen.

 

Erik K Kristian Abrahamsen, født i Skagen 4. august 1945. Kattegat kyst ud for Tisvilde Hegn i Nordsjælland sommeren 2009:

 

Erik K Kristian Abrahamsen, født i Skagen 4. august 1945. Kysten ud for Tisvilde Hegn sommeren 2009.

 

 

I perioden 1996 – 2008 deltog  jeg i de offentlige politiske debatter vedrørende placering af det ny skuespilhus og Operaen, fredningen af de 2 kranbaner ved Nye Dok på Dokøen, bebyggelse på Krøyers Plads på Christianshavn, Kvæsthusmolens udnyttelse, cykel- og gangbro over Havneløbet, Universitetparkens bebyggelse, placering af de store vindmølleparker til vands m.m. Mine åbne breve til Regering og diverse folketingsudvalg er af Folketinget lagt ud på internettet.

I 2014 har jeg skrevet  en henvendelse til regering og folketinget med henblik at forhindre etablering af lystbådehavn i Kattegat ud for de fredede klitter i Liseleje (klik på teksten):

Bevar Liseleje Strand som Nordsjællands bedste badestrand – en lystbådehavn vil ødelægge friluftslivet

Henvendelsen kan også findes på danculture.dk i kategori “Politik”. Søg i Older Entries.

I 2015 har jeg skrevet en henvendelse til regering og folketinget om at bevare den nu nedlagte Flådestation Grønnedal som forsknings- og undervisninginstitution under Universitetet i Nuuk, naturområde hvor alle grønlændere kan lære overlevelses- og redningsaktioner i fjeldene m.m. samt behandlingssted for personer med alkohol- og stofmisbrug (klik på teksten):

Bevar Kangilinnguit/Grønnedal som naturområde med forsknings-, undervisnings- og beredskabsopgaver

Henvendelse kan også findes på danculture.dk i kategori “Politik”, søg i Older Entries.

De kan alle findes ved at søge på Google:

Skriv: folketinget.dk erik k abrahamsen, hvor der også ligger svar fra Miljøministeren og Forsvarsministeren.

 

 

Ekstra.

Min brevveksling i august 1976 med Statsminister Anker Jørgensen om ja eller nej til om atomkraft (kernekraft) bør indgå i den danske elproduktion:

Den fremtidige danske energipolitik var i 1974-76 det største politiske emne overalt i samfundet – i befolkningen, i de store økonomiske magtcentre, i Folketinget og i Regeringen Anker Jørgensen.  Store folkelige bevægelser som OOA – Organisationen til oplysning om atomkraft (Atomkraft – NEJ TAK) vandt stor folkelig opbakning, mens Dansk Arbejdsgiverforening og Atomenergikommissionen lagde voldsom pres på Regeringen Anker Jørgensen for at tage en hurtig beslutning om at indføre atomkraft i Danmark. Og Socialdemokratiet var dybt splittet i spørgsmålet.

Jeg havde i mange år været imod atomkraft og overbevist om at grønne energikilder som vind, vand og sol er Danmarks fremtid.  Og så pludselig den 13. maj 1976 fremsætter Regeringen Anker Jørgensen et lovforslag om at indføre atomkraft i Danmark (“Forslag om lov til anvendelse af kernekraft som energikilde i Danmark”, Lovforslag nr. 251, Folketinget 1975-76). Lovforslaget skulle så debatteres i befolkningen sommeren over og Folketinget skulle midt i august 1976 indkaldes ekstraordinært for at vedtaget loven.

Jeg besluttede at bruge sommeren for at gennemlæse alle bilag der fulgte lovforslaget og på et politisk strategisk tidpunkt sendte jeg mit brev af 3. august 1976 til Regeringen og Folketinget m.fl.:

Mit brev af 3. august 1976 til Regeringen Anker Jørgensen, Folketinget m.fl:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Mit brev af 3. august 1976 til Regering og Folketing m.fl.
Mit brev af 3. august 1976, til Regering og Folketing m.fl. Side 1

 

Mit brev af 3. august 1976 til Regering og Folketing m. fl.
Mit brev af 3. august 1976 til Regering og Folketing m. fl. Side 2
Brev af 3. august 1976 til Regering og Folketing m. fl
Brev af 3. august 1976 til Regering og Folketing m. fl. Side 3.
Brev af 3. august 1976 til Regering og Folketing m. fl.
Brev af 3. august 1976 til Regering og Folketing m. fl. Side 4.

 

Dagen efter den 4. august 1976 ringer sekretæren for Folketingets Energipolitiske Udvalg mig op og anmoder mig om at sende 40 eksemplarer af min skrivelse af 3. august 1976 til Regeringen og Folketinget m. fl. til omdeling blandt udvalgets medlemmer og suppleanter.

Den 6. august 1976 modtager jeg følgende brev af 5. august 1976 fra den Socialdemokratiske Folketingsgruppes Sekretariat underskrevet Karl Johan Mortensen

Brev af 5. august 1976 fra den socialdemokratiske folketingsgruppes sekretariat.
Brev af 5. august 1976 fra den socialdemokratiske folketingsgruppes sekretariat.

Og samme dag modtager jeg brev af 5. august 1976 fra Statsminister Anker Jørgensen via Ministersekretæren Lars Teit Hansen med følgende ordlyd:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Letter from Danish Prime Minister of 5. august to me as his answer on my letter of 3. august 1976 to Prime Minister.
Letter  of 5. august 1976 from Danish Prime Minister Anker Jørgensen  to me as his answer to my letter of 3. august 1976 to Prime Minister.

(Citat):

København, den 5. august 1976 – “Statsministeren har bedt mig takke for Deres brev af 3. august 1976 og meddele, at han med interesse har orienteret sig om Deres synspunkter og forslag.

Statsministeren noterer med tilfredshed, at De også har sendt brevet til handelsministeren, der vil besvare brevet”.

Med venlig hilsen Lars Teit Hansen (Citat slut).

 

Og den 24. august 1976 modtager jeg gennem Ministersekretæren Niels-Jørgen Nehring dette brev fra Statsminister Anker Jørgensen:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

 

Final letter of 23. august 1976 to me from the Danish Prime Minister Anker as answer to my letter of 3. august 1976.Jørgensen
Final letter of 23. august 1976 to me from the Danish Prime Minister Anker Jørgensen as answer to my letter of 3. august 1976.

(Citat):

København, den 23 august 1976 – “Under henvisning til Deres brev af 3. august 1976 beder statsministeren mig meddele, at han betragter brevet besvaret i og med, at regeringen har udsat beslutningen om anvendelse af kernekraft i Danmark”.

Med venlig hilsen Niels-Jørgen Nehring (Citat slut).

 

Tusind tak Anker Jørgensen for denne politiske beslutning. Det er dig vi skal hædre for, at vi i august 1976  ikke fik atomkraft i Danmark og påbegyndte den grønne teknologiske omstilling mod energi baseret på vind, sol og vand.

Jo – det nytter, at man som lægmand aktivt deltager i den demokratiske politiske debat og beslutningsproces!

 

LInks:

19751_L251_beretning.pdfwww.folketingstidende.dk

Jeg henviser til min artikel her på min hjemmeside Danculture.dk (klik på teksten) :

Peoples opposition against atomic power plants: postponed in 1976 and stopped in 1985 nuclear energy in Denmark

 

 

Tekst og fotos Erik K Abrahamsen  Copyright 2017

All rights reserved

 

Melby, Nordsjælland den 28. oktober 2017

 

De bedste hilsner

Erik

 

EKSTRA AKTUELT – dagligliv, årets gang 

 

Efterår september 2018 i min have i Melby:

Rød Fluesvamp

en svamp du bare skal lade stå – rør den ikke – den er moderat giftig, men utrolig smuk:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

  • Rød Fluesvamp. Moderat giftig. Foto den 12. september 2018 sent eftermiddag af Erik K Abrahamsen.

   Og sådan ser samme Rød Fluesvamp ud dagen derpå,  18 timer efter – næste formiddag den 13. september 2018:

   Så levende og spændende er naturens underværker. Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

  • Rød Fluesvamp. Foto kl 10 formiddag den 13. september 2018 af Erik K Abrahamsen.

   Efterår 2018 – dagen før en mulig løvfaldsommer, som er 3 dage efter efterårsjævndøgn med mere en 20 grader celsius.

   Morgenstemning i min have den 11. oktober 2018 kl.9:   Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

  • Efterår 2018 – morgenstemning i min have i Melby, Nordsjælland. Foto i retning syd den 11. oktober 2018 kl. 9 af Erik K Abrahamsen.

   Løvfald den 16. november 2018 – alle blade fra alle min haves 16 træsorter er faldet til jorden, UNDTAGEN bladene fra mine mange egetræer:

   Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

  • Sent efterår 16. november 2018 – Udsigt mod min have til stort egetræ med alle blade stadig på træet. Foto 16. november 2018 af Erik K Abrahamsen.

    

    

   Igår den 15. november 2018 fejrede jeg, at jeg har ejet min 1628 m2 ejendom i 25 år – jeg købte grund med fritidshus den 15. november 1993.

    

    

    

   Første vinterdag mandag den 26. november 2018 med minusgrader nat og dag et ISDØGN:

   Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

   Udsigt til min have i Melby første vinterdag den 26. november kl. 12. Foto Erik K Abrahamsen.

   Nedsavning af 5 stk 6 m lange grene på kæmpe-gran, der voksede på tværs af privat vej ud for min ejendom. Arbejdet udførte jeg i 6-8 meters højde med en løvsav i samarbejde med min genbo: 

   Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

   Erik i gang med nedsavning af 5 stk 6 m lange grene på 50 års gammel 25 m høj kæmpe-gran på vejen ud for min ejendom – i 6-8 meters højde. Foto 30. november 2018.

   Omtalte 25 m højt og 50 år gammel kæmpe-gran på vejen ud for min ejendom – her ses træet FØR nedsavning af de 5 store 6 m lange sidegrene, der i 6-8 meters højde nærmest lå som et tag på tværs af hele vejen- vinter 2017:

   • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.
   Bjarkesvej, Melby. Omtalte 25 m høj og 50 år gammel kæmpe-gran, hvor de 5 store 6 m lange sidegrene ses på tværs af vejen i 6-8 meters højde. Foto 9. januar 2017 by Erik K Abrahamsen.

    

   Og sådan ser den 25 m høje og 50 år gamle gran ud efter nedsavning af 5 stk 5-6 m lange sidegrene:

  • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.
  • 25 m høj og 50 år gammel kæmpe-gran ved vejen uden for mit hus. 5 stk 5-6 m lange sidegrene er savet bort og alle store køretøjer kan passere. Foto den 21. januar 2019 kl. 8.30 af Erik K Abrahamsen.

    

  • Årets først sne – udsigt mod min have den 18. januar 2019:
  • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.
  • Udsigt mod min have. Årets første snevejr 17.-18. januar 2019. Foto kl. 12.30 den 18. januar 2019 af Erik K Abrahamsen.

   Og samme udsigt tidlig morgen den 21. januar 2019 kl 8.30 – LYSET er det, der iscenesætter naturen:

Udsigt mod min have, Bjarkesvej, Melby. Foto i retning syd den 21. januar 2019 kl 8.30 af Erik K Abrahamsen.

 

Forår, den 18. 20. og 21. maj 2019 i Melby:

 • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Morgen stemning i min have i Melby:

Udsigt til min have tidlig morgen kl ca. 9 den 18. maj 2019 af Erik K Abrahamsen.

Aften stemning – udsigt til min have

Aftenstemning – Udsigt til min have i Melby. Foto kl ca. 19 den 20. maj 2019 af Erik k Abrahamsen,

Besøg af dådyr i min have:

 • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.
Besøg af dådyr i min have i Melby. Foto taget gennem vinduet fra min stue kl ca. 10 den 21. maj 2019 af Erik K Abrahamsen.

 

Dådyr på besøg i min have i Melby. Foto taget gennem vinduet fra mit gæste- og arbejdsværelse kl ca. 10 den 21. maj 2019 af Erik K Abrahamsen.

 

Sommer 2019 i Melby, udsigt mod min have – den 6. juni 2019, 28 grader varmt:

 • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.
Sommer 2019, Melby. Udsigt mod min have i 28 graders varme. Foto den 6. juni 2019 af Erik K Abrahamsen.

Jeg anbefaler min artikel:

“Din udsigt til haven med træer, buske, blomster og fuglelivet gør dig sund og rask, så du undgår depression, angst og stress”.

Artiklen ser du direkte ved at klikke på teksten: og stress

 

Kornhøsten Sommer 2019 – stort udbytte hvor forår og sommer var domineret af masser af regn og sol i rette mængder og til rette tid.

Hele Danmark havde 26 sommerdage med temperaturer på mere end 25 grader og mange skybrud som nedbør på mere end 15 mm regn på 30 min.

Den 10 august 2019 blev hele Nordsjælland ramt af skybrud på mellem 20-30 mm regn på en halv time. Jeg registrerede på min ejendom uafbrudt regn kl. 13.10-14.10 hvor der var uafbrudt 30 min. skybrud på ca. 30 mm regn. Livgivende!

 

100 m fra min bolig ligger 2 store bygmarker og den 12 august blev markerne høstet med den helt store moderne høstmaskine som nabo og med udsigt til Melby Mølle, Melby Kirke og bronzealder gravhøje “Syv Høje” anlagt 1500 f. Kr.

 

Melby – udsigt mod Melby Mølle fra 1878 og Melby Kirke bygget i 1200-tallet:

 • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

 

Melby, Nordsjælland. Udsigt mod Melby Mølle bygget i 1878 og Melby Kirke opført i 1200-tallet. Foto i retning vest den 12. august 2019 af Erik K Abrahamsen.

 

Bygmark høstes 100 m fra min bolig – udsigt mod “Syv Høje” bronzealder gravhøje fra 1500 f. Kr.:

 • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

 

Melby, Nordsjælland. Udsigt mod bygmark der høstes og bronzealder gravhøj der er en del af “Syv Høje”. Foto i retning nord den 12. august 2019 af Erik K Abrahamsen.

 

Under tørken maj-juli 2018 producerede de danske lyngplanter ekstra mange nye knopper og skud for deres overlevelse.

Derfor blomstrer lyngen helt ekstraordinært smuk her i august 2019:

Melby Overdrev ved aftentid den 21. august 2019 kl 19-20:

 • Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.
Melby Overdrev. Udsigt mod nordøst og indelukke til heste og køer med adgang for offentlighedden. Foto den 21. august 2019 kl ca 19.15 af Erik K Abrahamsen.

Melby Overdrev den 21. august 2019 kl ca 19.30:

Kattegat ligger 500 m længere fremme bag klitterne i horisonten

Melby Overdrev. Udsigt mod nord-øst mod klitterne ved Kulgab stand, Asserbo Plantage og Tisvilde hegn. Foito den 21. august 2019 kl ca 19.30 af Erik K Abrahamsen.

 

Svampene vælder op af jorden her sidst i august 2019.

Ifølge DMI er statestikken for de 3 sommer måneder juni-juli og august sådan:

2018  sol i 802 timer  og gennemsnit temperatur på 17,7 grader

2019  sol i 650 timer og gennemsnit temperatur 16,5 grader.

Normalt for de 3 måneder juni, juli og august: 650 soltimer og gennemsnit temp på 16,1 grader.

 

4 store svampe midt i min skov-have her den 27. august 2019 – sommerdag nr. 31 med mere end 25 graders varme mindst et sted i Danmark:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Udsigt til 4 store svampe og mit vildskovareal på 5-600 m2. Mine 2 birketræer bagest i billedet er 25 m høje og 50 år gamle. Foto den 27. august 2019 kl. 9 af Erik K Abrahamsen

 

4 store svampe i min græsplæne med “hatte” på 15-25 cm i diameter

– baggrunden min 5-600 m2 vildskov med 14-25 m høje træer og 17 forskellige træsorter:

 

Udsigt mod 4 store svampe og min vildskov på 5-6oo m2 og 14 m høje træer af 17 forskellige træsorter. Området sprang i skov efter at stormen den 3. dec. 1999 havde væltet 13 af mine 18-20 m høje træer og jeg havde fældet yderligere 12 træer. Foto den 27. august kl 9 af Erik K Abrahamsen.

 

30. oktober 2019 i min have i Melby – rimfrost på græsplænen med efterårets første nattefrost på minus 3 grader kl. 9:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Efterårets første nattefrost 2019. Udsigt til min have i Melby kl. 9 den 30. oktober 2019. Foto Erik K Abrahamsen.

 

Året sidste dag 31. december 2019 – endelig solskin fra en skyfri himmel.

Udsigt mod solopgang i retning syd-øst fra min stue kl 8.15:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Solopgang årets sidste dag – udsigt fra min stue mod haven den 31. december 2019 kl 8.15. Foto Erik K Abrahamsen.

 

Udsigt ud over Kattegat ved Hyllingebjerg strand med 30 m høje skrænter, 2 km vest for Liseleje:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Udsigt mod Kattegat fra toppen af 30 m høj skrænt Hyllingebjerg, 2 km vest for Liseleje. Foto den 31. december 2019 kl 12 af Erik K Abrahamsen.

Udsigt i retning nord ud over Kattegat ved Hyllingebjerg strand:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

 

Udsigt mod Kattegat fra Hyllingebjerg Strand i Nordsjælland. Foto i retning nord den 31. december 2019 af Erik K Abrahamsen

 

Udsigt fra min stue mod solnedgang på årtiets sidste dag den 31. december 2019 kl 15.30:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

 

Udsigt fra min stue mod solnedgang årtiets sidste dag den 31. december 2019 kl 15.30. Foto i retning syd-vest af Erik K Abrahamsen.

4. januar 2020 Vinter med sol fra skyfri himmel – udsigt mod Kattegat, Roskilde Fjord og Isefjord:

Udsigt mod Kattegat med kraftig nordenvind kl 12.30 fra stranden ved Nødebohuse, nordsiden af Halsnæs:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Nødebohuse, Halsnæs. Udsigt mod Kattegat og Sjællands Odde i retning vest den 4. januar kl 12.30 . Foto Erik K Abrahamsen.

Udsigt kl 13 fra Store Karlsminde skrænt mod Roskilde Fjord og Isefjord – sydsiden af Halsnæs der ligger i læ for nordenvinden:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Udsigt mod Roskilde Fjord og Kulhuse fra toppen af Store Karlsminde 50 m høje skrænt. Foto kl 13 den 4. januar 2020  i retning øst af Erik K Abrahamsen.

Udsigt mod Lynæs og Isefjorden med færgen mellem Hundested og Rørvig:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Udsigt mod Lynæs og Isefjorden med færgen mellen Hundested og Rørvig. Foto fra toppen af Store Karlsminde skrænt i retning vest den 4. januar 2020 af Erik K Abrahamsen.

 

Vinter 2020 – stadig uden sne!

Liseleje Strand søndag den 19. januar 2020 – vinter, sol blå himmel

– udsigt mod “Stejlepladsen” og “Ishuset” bygget 1901 samt “Pynten”, opladningsplads bag bølgebryder bygget 1917:

Hele dette område med klitter ud til Kattegat er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland indviet i juni 2018. Læs min artikel (Klik på tekst):

Nationalpark Kongernes Nordsjælland – klostre, borge og slotte mellem fjord, hav, søer, åer, marker og skove

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Liseleje Strand. Udsigt mod vest mod “Pynten” bygget i 1917. Foto den 19. januar 2020 kl 13 af Erik K Abrahamsen.

 

Liseleje Strand – udsigt mod øst mod Tisvilde Hegn og Tisvildeleje helt ude i horisonten:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Liseleje Strand. Udsigt mod øst mod Tisvilde Hegn og Tisvildeleje helt ude i horisonten. Foto den 20. januar 2020 kl 13 af Erik K Abrahamsen.

 

Coronavirus pandemic beredskab – Danmark lukket ned.

Luk op for hjemmetræning og motion til fods, løb og på cykel i naturen og spis sundt i smukke omgivelser – det gør dig glad!

Frokost på min terrasse den 25. marts 2020 – varme, sol og blå himmel hele dagen:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Min frokost på min terrasse – 2 x sild på rugbrød og 1 x rugbrød æg og tomat. Foto den 25. marts 2020.

Frokost på min terrasse den 25. marts 2020 – varme, sol og blå himmel hele dagen.

Vær god ved dig selv – køb kun de bedste råvarer og gør dit smørrebrød indbydende:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Min frokost på terrassen: 2 sildemadder og en rugbrød med æg og tomat. Foto 25. marts 2020.

Den 5. maj 2020 – Danmarks 75 års befrielsesdag fra tysk besættelse 1940-45 – også for Corona pandemic: luksus senior dagligliv med ansvarlig besøg af familie med børn, leg i haven og udendørs servering af frokost og nymalet økologisk trykkaffe på kande.

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

5. maj 2020 – Danmarks 75 års befrielse. Udsigt til min have og terrasse med kaffe på kande. Foto den 5. maj 2020 af Erik K Abrahamsen.

 

Humor skader ikke når krisen kradser!

Idag den 9. maj 2020 er mine rhododendron sprunget ud i min have i Melby:

Rododendren sprunget ude i min have i Melby den 9. maj 2020. Foto: Erik den 9. maj 2020

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Rododendren sprunget ud i min have i Melby den 9. maj 2020. Foto: af Erik

Og sådan ser mine hvid/søde rododendron og min gule forsythia ud her til morgen kl 9 onsdag den 13. maj 2020:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Rododendron og forsythia i min have kl 9 mogen den 13. maj 2020. Foto Erik

Og min udsigt mod min have i retning syd/øst kl 9 morgen den 13. maj 2020:

Udsigt mod min have i retning syd/øst kl 9 morgen den 13. maj 2020. Foto Erik

Opdateret den 3. august 2020.

 

København onsdag den 16. december 2020 – dagen før Danmarks 2. Covid-19 lockdown fra torsdag den 17. december 2020:

Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke:

Copenhagen Cathedral “Domkirken”, Copenhagen – built 1811-29 by architect C. F. Hansen:

Tekst på soklen som Kristusfiguren står på: “KOMMER TIL MIG”.

Se også: Matthæusevangeliet 11,28-30: – “Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile. Tag mit åg på jer, og lær af mig, for jeg er sagtmodig og ydmyg af hjertet, så skal I finde hvile for jeres sjæle. For mit åg er godt, og min byrde er let”.

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

Vor Frue Kirke, København Domkirke. Domkirken i Copenhagen opført i klassicistisk stil 1811-29 af arkitekt C. F . Hansen. Stående Kristusfigur udført 1821-24 af billedhugger Bertel Thorvaldsen (1770-1844). I forgrunden ses døbefont udført af Bertel Thorvaldsen 1827-28. Foto den 16. december 2020 af Erik K Abrahamsen.

4. søndag i advent,

Melby den 20. december 2020:

Den Danske Salmebog, Epistelen skriver apostelen Paulus til filipperne, 4. kap. vers 4-7:

-Glæd jer altid i Herren; jeg siger igen: glæd jer! Lad alle mennesker mærke, at I har et mildt sind!H er nær! Vær ikke bekymrede for noget, men lad i alle ting jeres ønsker komme frem for Gud, idet I beder og bønfalder under taksigelse; så skal Guds fred, som overgår al forstand, bevare jeres hjerter og jeres tanker i Kristus Jesus.

Udsigt fra min stue mod haven:

Klik på foto’s og brug din zoom kontrol og du ser dem i stort format.

4. søndag i advent. Udsigt fra min stue i mit hjem i Melby. Foto den 20. december 2020 af Erik K Abrahamsen.

 

Opdateret den 9. marts 2024